doodzio Napisano Październik 22, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2014 OK.Tego primusa mam doinstlowac czy raczej nie.Jestem lakomy na dlugosc pracy na bateri. Co do reszty problemow Moge zmienic jasnosc tylko nie dzialaja klawisze fn+ rozjasnij przyciemnij. sprawdzalem w xev nie wysylaja sygnalu.Wiesz moze czy jest w KDE opcja przypisania tej funkcji innych klawiszy tak narazie dopuki tego nie rozgryze?Da sie ograniczyc moc cpu?Z tego co paczylem niby obniza sie do 800mhz a 2 pracuja z 3.5GHz ale czytalem ze mozna cos zrobic zeby i tak procesor pobieral mniej pradu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Październik 22, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2014 Klawisze fn+ umnie też nie działają choć we wczesniejszych fedorach działały - zajmę się tym może na weekend choć czekam na fedore 21 do grudnia i wtedy wszystkie moje udręki może znikną. W KDE może to działać doinstaluj sobie Kde jako drugie Środowisko yum groupinstall "KDE Plasma Workspaces" CO do ograniczenia CPU nie zajmowałem się tym - fedora sama sobie tym steruję - mam 2 rdzenie więc nie zajmowałem sie tym. DOinstaluj primus nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doodzio Napisano Październik 23, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2014 Ja mam nowego lapka. 4 rdzenie 8 watkow wiec jak wszystkie beda chodzic to troche lipa.Na windzie czyma 6h wiec pasowalo by zeby z 5 pochodzila na fedorze.Na wszczesniejszym komputerze z fedora 20 fluxbox i lxde klawisz cos wysylal (bylo widac ze sie go nacisnelo w xev) tutaj nic nie wysyla.MAM KDE moge to tylko zrbobic jak narazie recznie problem to to ze ponizej 10% jest 0 jasnosci.(czarny ekran)Ale to pytanie do znawcow configa kde zeby zmniejszyc to o te 10% dolne zeby cos bylo jednak widac.Doinstaluje primusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 23, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2014 BTW, Obciązenie bateri przy pracy bez zasilania sieciowego możesz sprawdzić: #cat /sys/class/power_supply/BAT0/current_now Działanie wyłączania karty nvidia przez bbswitch możesz sprawdzić porównując obciążenie bateri jak uruchomisz aplikację bez optirun, a następnie z wykorzystaniem optirun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doodzio Napisano Październik 24, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2014 # cat /sys/class/power_supply/BAT0/ alarm energy_full power/ subsystem/ voltage_now capacity energy_full_design power_now technology capacity_level energy_now present type cycle_count manufacturer serial_number uevent device/ model_name status voltage_min_design powertop Bad VM writeback timeout Bad Autosuspend for USB device OM [3-2] Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 Bad Runtime PM for PCI Device Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5227 PCI Express Card Reader Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #5 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation HM86 Express LPC Controller Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] Bad Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller Bad Runtime PM for PCI Device NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 850M] Good NMI watchdog should be turned off Good Enable Audio codec power management Good Bluetooth device interface status Good Enable SATA link power Management for host3 Good Enable SATA link power Management for host4 Good Enable SATA link power Management for host1 Good Enable SATA link power Management for host2 Good Enable SATA link power Management for host0 Good Autosuspend for USB device xHCI Host Controller [usb3] Good Autosuspend for USB device xHCI Host Controller [usb4] Good Autosuspend for USB device EHCI Host Controller [usb1] Good Autosuspend for USB device EHCI Host Controller [usb2] Good Autosuspend for USB device ASUS USB2.0 Webcam [04G626000611BQ4660002ES] Good Autosuspend for unknown USB device 2-1 (8087:8000) Good Autosuspend for unknown USB device 3-5 (04ca:300f) Good Autosuspend for unknown USB device 1-1 (8087:8008) Good Runtime PM for PCI Device Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller Good Runtime PM for PCI Device Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter Good Runtime PM for PCI Device Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller Good Runtime PM for PCI Device Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller Good Runtime PM for PCI Device Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller Good Wake-on-lan status for device wlp3s0 Good Wake-on-lan status for device p3p1 Good Using 'ondemand' cpufreq governor Znalazlem temat na forum debiana. Linux - Oszczędzanie baterii na laptopieMozna dac link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi