Skocz do zawartości

Router Z Modemem Adsl

sparky

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam routera Pentagram Cerberus, którego można skonfigurować zarówno pod Neostradę jak i pod Netię. Pracuje bez zarzutu i mogę polecić go każdemu. Po wyłączeniu go z siecii błyskawicznie powraca do pracy po ponowym uruchomieniu. Obsługa na Windzie polega tylko na wyborze operatora przy pierwszym uruchomieniu programu i wpisaniu logina i hasła oraz przez panel administracyjny ładowany z przeglądarki. Przy (_linuxie_ → Linuksie) ORT panel adminsitratora obsługiwany przez parzeglądarkę. Domyślnie ustawiony DHCP, ale oczywiście możesz zmienic ustawienia na statyczne IP dla kazdego kompa w siecii. O ile pamiętam (jestem teraz w firmie i nie mam przed oczami routera) , masz tam dodatkwo 4 wyjścia na innego kompy oraz dodatkowo wyjście USB.

butcher

Chyba nie dokładnie określiłem sytuację...

Rodzaj Aneksu nie jest uzalezniony od rodzaju lini telefonicznej (analogowa, cyfrowa) tylko od użadzeń dotępowych po stronie operatora. Oznacza to że Aneks B (ADSL over ISDN) będzie działał również na lini analogowej!

Co do firmwareu, to wydaje mi się (z zaznaczeniem na wydaje), że zmiana firmwareu nic nie pomoże (_poniewasz_ → ponieważ) ORT dane urządzenie było projektowane do współpracy w konkretnych "warunkach" a więc nawet wszelakie aktualizacje mogą ewentualnie poprawić działanie urządzenia a nie zmienić "warunki" w jakich będzie ono funkcjonować.

• 2 months later...