Subaru Napisano Czerwiec 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2015 Witam Wpadłem na pomysł z lekka szalony. Poszukuję jakiegoś programu - lub przynajmniej podpowiedzi jak takowego szukać - działającego jak IM/IRC/Chat/??? z drobnymi "ale": - Nie używa internetu, jedynie połączenie wewnątrz sieci LAN. - Działa na PC (preferowany Linux Fedora oczywiście :3). - Działa na Smartfonach (Android, iOS). - Ewentualnie działa też na telefonach opartych o Java, ale o to już się bił nie będę do ostatniej kropli krwi. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Czerwiec 27, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2015 Z tego co obiło mi się o uszy to można sobie postawić własny serwer Jabbera. Sam nigdy się w to nie bawiłem, także tylko jako sugestię zapodaję. Klientów obsługujących Jabbera jest chyba wiele. http://www.jabberfaq.info/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Lipiec 22, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2015 Najmocniej przepraszam, że tak późno piszę. Genialny pomysł, że też sam na to nie wpadłem, Jabber po raz kolejny pokazał, że jest wspaniały. Skoro już jesteśmy przy stawianiu serwerów to niby można spróbować z IRC'iem, ale klienty IRCa chyba nie istnieją na telefony z Java (acz niech się zdziwię o_o). Spróbuję z tym Jabberem. Dziękuję bardzo za pomoc, pozdrawiam i życzę miłego dnia/wieczoru. Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi