shrek999 Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 odpalam amaroka najnowsza wersje...i chce odtworzyc mp3 a on mnie :lammer: i wyrzuca ze nie moze zaladowac url'a.. co z tym zrobic??? playera sciagalem chyba z pbone.com... pomocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Zakładam że masz już zainstalowany "normalny" pakiet kdemultimedia ... Najprawdopodobniej problem wynika z wtyczek wyjścia ... Jeżelio używasz wyjścia GStreamer to on nie odtwarza MP3 (przynajmniej u mnie) Jeżeli używasz wyjścia aRTS to MP3 działa tyle że bębny brzmią jakby ktoś tłuk w wiaderko Ja używam wyjścia xine ale musisz sobie zainstalować najnowszy xine-lib A najlepiej skompiluj najpierw xine a potem amaroka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Grudzień 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 cos blizej bo do konca nie czaje jestem chory i (_wogole_ → w ogóle) ORT mam cos sciagnac cos skompilowac a dokladniej?? jesli moge prosic... oczywiscie kdemultimedia mam przeinstalowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 Zrób tak: na początek profilaktycznie uaktualnij pakiet gstreamer #yum update gstreamer I. XINE Ze strony Xine Multimedia Player ściągnij pakiet xine-lib-1-rc7.tar.gz. Jak chcesz to ściągnij też GUI xine-ui-0.99.2.tar.gz. Rozpakuj archiwum xine-lib np do katalogu /home/install będąc w /home/install/xine-lib-1-rc7 wykonaj polecenia: #./autogen.sh #./configure #./make # ./make install i bibliotekę xine masz już zainstalowaną (jak chcesz to gui też zainatluj według powyższego opisu - będziesz miał dodatkowego playera do filmów w systemie) II. amaroK Z TEJ strony pobierz amarok-1.1.1.tar.bz2 (jeśli chesz możesz pobrać amarok-1.2-beta2.tar.bz2 tyle że z betami róznie bywa...) Sciągnij jeszcze taglib-1.3.1.tar.gz rozpakuj i zainstaluj go wykonując: #./configure #./make #./make install Potem zainstaluj amaroKa. (tak samo jak taglib) Jeśli po drodze nie było problemów, to po zainstalowaniu odpal go. Wejdź w Ustawienia>Konfiguracja:amaroK>moduł z menu System dźwięku wybierz xine Engine. Teraz powinno zagrać bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Grudzień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 WIELKIE dzieki za pomoc juz dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi