FC4B Napisano Maj 12, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2016 Hej, Jak odtworzyć format wma w amarok? Obecnie mam Fedorę 23, we wcześniejszych wersjach nie było problemy z tym formatem. Zainstalowane mam wszystkie kodeki (zgodnie z poradnikiem). Dodam, że ten format odtwarza się np w VLC playerze (czyli kodeki są). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Maj 12, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2016 Z jakichś przyczyn Amarok używa gstreamer1. Poszukaj: dnf search gstreamer1-plugins Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 13, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2016 Zainstalowałem, niestety nie pomogło ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Maj 15, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2016 Zainstalowałem u siebie wszystkie pluginy i faktycznie nie działa. Jedyne rozwiązanie jakie widzę to zmiana backendu na vlc: dnf install phonon-backend-vlc a następne przełączenie w ustawieniach Phonona. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 15, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2016 Ok udało się. Zainstalowałem paczkę phonon-backend-vlc, następnie przestawiłem wartość w amaroku w: Ustawienia -> Konfiguracja Amarok -> Odtwarzanie -> Konfiguracja Phonona -> Backend -> Preferowana wartość VLC Teraz działa. Dzięki Miszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi