Skocz do zawartości

P2p Za Natem

najemnik

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jest banalne , ale z wielu powodow nie chce instalowac niczego co nie jest w repo

Po instalacju mldonke zauwazylem ze nie mam mlnet jest tylko mlgui i on nijak nie polaczyl sie z zadnym serwerem (bo i jak gdy nie ma mlnet - tak mi sie zdaje )

xmule nie znalem , ale nie mam highip wiec na niewiele mi sie pewnie zda

torrent nie moze zainstalowac gui bo brak mu zaleznosci , a z konsoli p2p moze zrezygnuje, wiec ...

Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ?

Pozdrawiam

Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ?

Witam!

Polecam instalacje azureusa. Działą bez problemow mimo, ze przy testach portow pisze mi, ze mam błąd NAT. Do sieci torrent jest to chyba najlepszy program (o ile ma sie jave w systemie, ale to raczej kazdy ma)

Pozdrawiam Zuk87

*Mule ??? zainstalowalem wczoraj (dokladnie aMule) - choc wiem ze pisalem ze nie mam highip to jednak zainstalowalem (a moze cos by wyszlo) .....

Przez noc mam komputer byl wlaczony : incoming w statystykach 2MB , a do tego 90MB outcomming ..... :( (takie konsekwencje braku highIP)

Dlatego pytam o sprawny P2P za NATem

azerusa nie ma w repo (chyba ze moze jakiegos wpisu w sources.list mi brakuje)

raczej myslalbym o mldonkey , ale tak jak pisalem nie jest w stanie sie polaczyc (moim zdaniem brakuje mu mlnet , ale moze sie myle ) , a moze ja nie umiem go skonfigurowac (wszedzie w sieci widze instrukcje jak go instalowac ze zrodel i wg tych instrukcji wszystko juz powinno samo zaskoczyc)

Moze ktos zainstalowal z repo mldonkey i mi podpowie co robil (ja po instalacji mam wieczna zmiane not connected na connecting i odwrotnie , a z mozilli sie nie wlacze bo nie moge uruchomic samego jadra czyli mlnet)

Pozdrawiam

---------------------

azureus ... zainstalowalem (juz nie wytrzymalem i zrezygnowalem z repo) nie przeszedlem testowania portow ... w koncu jestem za natem i nie mam przekierowanych portow (torrent testowal chyba 6881-9 i nic - zawsze blad z nat)

mldonkey .. zainstalowalem z innych zrodel niz repo .. poszlo , ale ... tak samo jak amule wielki upload i nic nie moglem sciagnac , chociaz bylem podlaczony do kilkudziesieciu serwerow w roznych sieciach p2p

dodam tylko ze p2p nie jest blokowane przez dostawce inetu (pod M$ dziala nawet nawet)

Pozdrawiam i czekam na rady i wsparcie

Edytowane przez najemnik

azureus ... zainstalowalem (juz nie wytrzymalem i zrezygnowalem z repo) nie przeszedlem testowania portow ... w koncu jestem za natem i nie mam przekierowanych portow (torrent testowal chyba 6881-9 i nic - zawsze blad z nat)

Mi nigdy nie przeszedł testów, też jestem za natem.

Po prostu rżnąłem głupa i udawałem, że nie wiem o co chodzi i po prostu odpalałem Azureusa i ściągam.

Raz mi jakiś tracker zgłosił, ze nie podoba mu się mój port i zasugerował zmianę na 49152 - działa.

Jeśli chodzi o o osiołkowe to używam edonkeyclc w konsoli i czasami na to nakładkę Kontroler eDonkey2000 (Gtk+)

a otworzyles port?

..

Doczytałeś do końca?

A po co miałem cokolwiek otwierać, gdziekolwiek grzebać w ustawieniach skoro działało i ściągało. Po prostu nie zawsze te różne komunikaty i ostrzeżenia mają związek z rzeczywistością.

Pozdrowienia

kolego jeżeli dalej sie bujasz z p2p pod linuxem i Twoje nerwy sa juz wystarczająco zszargane to napisz do mnie maila - podziele sie doswiadczeniami - tez to miałem. Powiem jednak, że nie ma pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT czegos tak niezawodnego i doskonałego jak KAZAA LITE i jej współczynnik ETA, są inne klienty, ale do kazyy to wszystkim brakuje, są inne ale nie sa nawet w połowie tak dobre.

Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza

W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga

Na kazaa coś się mocno gliny ostatnio czepiają,

ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania :) i

Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza

W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga

ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania :) i

ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania :)  i

ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania :)  i

w kazie obowiązuje jedna zasada, nie ściąga sie każdego pierwszego lepszeg pliku tylko tego ktory ma najmniejszy stosunek ETA i po sprawie, torrent działa jak działa, na kazie praktycznie co chce to mam i najszybciej.

Napisz co za gliny sie czepiają userów kazyy :) Bo ja słyszałem, że w mieście XY weszli do domu gościa który ssał empetrójkę i od razu rozstrzelali całą klatkę schodową :) ludzie nie rozpowszechniajcie plotek które sa tak bezsensowne co śmieszne wręcz. Milicja i KAZAA :lol::lol::lol: wygląda na to, że Ciau-Ciuli Ciąg z Ho Czi Mihn City dzwoni na +48 997 i kabluje że Norbert z IP 997.997.00.01 ssie od niego własnie utworek Limahla i natychmiast należy Norberta aresztować :lol::lol: : błagam....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...