najemnik Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Pytanie jest banalne , ale z wielu powodow nie chce instalowac niczego co nie jest w repo Po instalacju mldonke zauwazylem ze nie mam mlnet jest tylko mlgui i on nijak nie polaczyl sie z zadnym serwerem (bo i jak gdy nie ma mlnet - tak mi sie zdaje ) xmule nie znalem , ale nie mam highip wiec na niewiele mi sie pewnie zda torrent nie moze zainstalowac gui bo brak mu zaleznosci , a z konsoli p2p moze zrezygnuje, wiec ... Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ? może Amule też jest dobry lub dc i dc gui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ? Witam! Polecam instalacje azureusa. Działą bez problemow mimo, ze przy testach portow pisze mi, ze mam błąd NAT. Do sieci torrent jest to chyba najlepszy program (o ile ma sie jave w systemie, ale to raczej kazdy ma) Pozdrawiam Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ? uzywam od dluzszego czasu aMule, dziala bez zarzutu, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielony91 Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Zna ktos sposob na sprawnie dzialajace P2P pod fedora ? Jeżeli ktoś kupił FC2 na 7CD z Linux +a to aMule jest na 4 cd - jak dla mnie to jest nawet ok ale ja poluje na DCGUI - a o co chodzi napisalem w innym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najemnik Napisano Grudzień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 (edytowane) *Mule ??? zainstalowalem wczoraj (dokladnie aMule) - choc wiem ze pisalem ze nie mam highip to jednak zainstalowalem (a moze cos by wyszlo) ..... Przez noc mam komputer byl wlaczony : incoming w statystykach 2MB , a do tego 90MB outcomming ..... (takie konsekwencje braku highIP) Dlatego pytam o sprawny P2P za NATem azerusa nie ma w repo (chyba ze moze jakiegos wpisu w sources.list mi brakuje) raczej myslalbym o mldonkey , ale tak jak pisalem nie jest w stanie sie polaczyc (moim zdaniem brakuje mu mlnet , ale moze sie myle ) , a moze ja nie umiem go skonfigurowac (wszedzie w sieci widze instrukcje jak go instalowac ze zrodel i wg tych instrukcji wszystko juz powinno samo zaskoczyc) Moze ktos zainstalowal z repo mldonkey i mi podpowie co robil (ja po instalacji mam wieczna zmiane not connected na connecting i odwrotnie , a z mozilli sie nie wlacze bo nie moge uruchomic samego jadra czyli mlnet) Pozdrawiam --------------------- azureus ... zainstalowalem (juz nie wytrzymalem i zrezygnowalem z repo) nie przeszedlem testowania portow ... w koncu jestem za natem i nie mam przekierowanych portow (torrent testowal chyba 6881-9 i nic - zawsze blad z nat) mldonkey .. zainstalowalem z innych zrodel niz repo .. poszlo , ale ... tak samo jak amule wielki upload i nic nie moglem sciagnac , chociaz bylem podlaczony do kilkudziesieciu serwerow w roznych sieciach p2p dodam tylko ze p2p nie jest blokowane przez dostawce inetu (pod M$ dziala nawet nawet) Pozdrawiam i czekam na rady i wsparcie Edytowane Grudzień 12, 2004 przez najemnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 azureus ... zainstalowalem (juz nie wytrzymalem i zrezygnowalem z repo) nie przeszedlem testowania portow ... w koncu jestem za natem i nie mam przekierowanych portow (torrent testowal chyba 6881-9 i nic - zawsze blad z nat) Mi nigdy nie przeszedł testów, też jestem za natem. Po prostu rżnąłem głupa i udawałem, że nie wiem o co chodzi i po prostu odpalałem Azureusa i ściągam. Raz mi jakiś tracker zgłosił, ze nie podoba mu się mój port i zasugerował zmianę na 49152 - działa. Jeśli chodzi o o osiołkowe to używam edonkeyclc w konsoli i czasami na to nakładkę Kontroler eDonkey2000 (Gtk+) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 W Xp urzywam bitcomet przechodzi nat i sciaga exra , to jest cos jak azerus ale o wiele szybszy , szukam odpowiednika dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT ale niegę znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rfk Napisano Grudzień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 Mi nigdy nie przeszedł testów, też jestem za natem. a otworzyles port? Ustawienia systemowe - pozmiom bezpieczenstwa - Inne porty i tam wpisujesz: 6881:tcp i hula OK. Pozdro, rfk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 a otworzyles port? .. Doczytałeś do końca? A po co miałem cokolwiek otwierać, gdziekolwiek grzebać w ustawieniach skoro działało i ściągało. Po prostu nie zawsze te różne komunikaty i ostrzeżenia mają związek z rzeczywistością. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najemnik Napisano Grudzień 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2004 Juz od jakiegos czasu probuje , ale widze ze pod linuksem nici z p2p szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 kolego jeżeli dalej sie bujasz z p2p pod linuxem i Twoje nerwy sa juz wystarczająco zszargane to napisz do mnie maila - podziele sie doswiadczeniami - tez to miałem. Powiem jednak, że nie ma pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT czegos tak niezawodnego i doskonałego jak KAZAA LITE i jej współczynnik ETA, są inne klienty, ale do kazyy to wszystkim brakuje, są inne ale nie sa nawet w połowie tak dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga Na kazaa coś się mocno gliny ostatnio czepiają, ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga Na kazaa coś się mocno gliny ostatnio czepiają, ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania i Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga Na kazaa coś się mocno gliny ostatnio czepiają, ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania i Mów za siebie kazaa nie jest najszybsza z testów wynika że jest nim torrent, ja gdy nie byłem za natem too wystarczyłe 3 osoby by ciągnąć na maximum łącza W torrencie ponadto im wiecej osob coś ściąga tym szybciej każdemu z nich się sciaga Na kazaa coś się mocno gliny ostatnio czepiają, ps. pod linuxem przecież wiekszość jest za darmo to najwyżej chyba tylko filmy i muza zostają do ściągania i w kazie obowiązuje jedna zasada, nie ściąga sie każdego pierwszego lepszeg pliku tylko tego ktory ma najmniejszy stosunek ETA i po sprawie, torrent działa jak działa, na kazie praktycznie co chce to mam i najszybciej. Napisz co za gliny sie czepiają userów kazyy Bo ja słyszałem, że w mieście XY weszli do domu gościa który ssał empetrójkę i od razu rozstrzelali całą klatkę schodową ludzie nie rozpowszechniajcie plotek które sa tak bezsensowne co śmieszne wręcz. Milicja i KAZAA wygląda na to, że Ciau-Ciuli Ciąg z Ho Czi Mihn City dzwoni na +48 997 i kabluje że Norbert z IP 997.997.00.01 ssie od niego własnie utworek Limahla i natychmiast należy Norberta aresztować : błagam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi