marek353 Napisano Maj 26, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2017 Dotychczas w Fedorze 24 nie miałem problemu z autologowaniem jednak po podniesieniu wersji systemu do 25 nie mogę ustawić tej funkcjonalności. Mam środowisko XFCE z menadżerem Lightdm. Co wykonałem? 1) /etc/lightdm/lightdm.conf dodałem wpis w sekcji Seat:* session-wrapper=/etc/X11/xinit/Xsession xserver-command=X -background none greeter-session=lightdm-gtk-greeter pam-service=lightdm pam-autologin-service=lightdm-autologin autologin-user=vito autologin-user-timeout=0 autologin-session=true 2) aktualizowałem pakiet dnf install lightdm-autologin-greeter Efekt żaden! Czy jest na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 27, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2017 U mnie wystarczyło dodać w sekcji [SEAT:*] [Seat:*] autologin-user=waldo Korzystałem chyba z tego tutka https://wiki.archlinux.org/index.php/LightDM#Enabling_autologin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek353 Napisano Maj 28, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2017 WalDo dzięki !!! Podziałało według Twojej wersji a ja po prostu przekombinowałem. Jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi