Piotr82 Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Mam takie pytanko gdzie w (_linuxie_ → Linuksie) ORT jesli nie w home/user trzymać jakiś katalog x np. mam cała fc2 na 2 dysku i chce ją sobie przerzucić na dysk z fc3 , wrzucić ja do home/fc2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Dowolnie - ważne tylko, żeby było miejsce i żebyś pamiętał gdzie to umieściłeś Tylko nie bardzo rozumiem - ta FC2 to cały system? - to może zrób np. /FC2 i dodaj do GRUB-a - może sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Tak to cały system i tak (_napewno_ → na pewno) ORT by się przydała , ale nie chce mi sie uruchomić z drugiego dysku , a jak ja przeniose na pierwszy dysk to już (_napewno_ → na pewno) ORT się nie uruchomi. Problem opisałem tutaj : http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Kiedyś na jakiejś grupie było coś o tym - chodziło o to, że trzeba zmapować dyski. Coś mi się tak kolebie we łbie jakiś wpis w grub.conf typu 'map root (hd1,0)' lub 'map rootnoverify itd'. ...jak ja przeniose na pierwszy dysk to już (_napewno_ → na pewno) ORT się nie uruchomi. Pewnie jakby dobrze pogłówkować to by dało radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 A ja mam dwa pytania do Piotr82. Co to znaczy że Ci się nie chce odpalić z drugiego dysku? Może trzeba wpisy w grub.conf zmienić np (hd0,0) na (hd1,0) I pytanie drugie, chociaż właściwie powinno być pierwsze: po co chcesz to robić? Masz jakieś ważne pliki na tej FC2? Czy chcesz ją uruchomić? Bo jak masz tylko ważne pliki to wystarczy dyski zmapować. A jeśli chcesz uruchomić to wuja dobrze radzi pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi