eleonorr Posted July 8, 2020 Report Share Posted July 8, 2020 Przepraszam za brak polskich znakow, chwilowo mam klawiature bez prawego ctrl i alt. Przesiadlem sie z Manjaro Xfce na Fedore z Xfce. Powodem przesiadki byl sypiacy sie system po aktualizacjach. Mialem juz tego dosc i postanowilem sprobowac czegos nowego. Po instalacji Fedory 32 x64 Xfce zostaly przyzwyczajenia z poprzedniego systemu. Brakuje mi opcji OTWORZ JAKO ROOT z menu kontekstowego. Druga sprawa to Grub Customizer, nie wiem dlaczego ale customizer nie widzi wpisow Fedory, widzi SETUP SYSTEM i jeden wpis WINDOWS BOOT. Fedory nie widzi i nie wiem dlaczego. Trzecia sprawa - nigdzie nie moge znalezc opcji ustawien tak aby pozbyc sie ekranu logowania (ekranu powitalnego). Nie uzywam hasla, mam logowanie bez hasla a przy starcie zatrzymuje mi bootowanie i nakazuje kliknac w nazwe usera. W Manjaro mialem w ustawieniach UZYTKOWNICY i GRUPY a tam LOGOWANIE i mozna bylo latwo wszystko ustawic. Przekopalem Fedore i nie znalazlem ustawien. Uzywam domyslnie Xfce4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosław Posted July 13, 2020 Report Share Posted July 13, 2020 plik /etc/lightdm/lightdm.conf a w nim zahaszowane: autologin-user= odhaszuj i podaj nazwę Pozdrawiam Radek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts