_DooM Napisano Styczeń 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2004 podczasz graficznej instalacji po wyborze pakietow nastepuja zwis nie wiem o co chodzi wszystko wykonyje ok pasek poste0pu zatrzymuje sie na ok 48 % nie wiem co zrobic pomycy cedeki sprawdzale sa w porzadku w trybie tekstowym dziala ale po instalacji i zaladowaniu gnoma po ok 40s gasnie ekran tnx za info ale nie wiecie co zrobic z tym gasnacym ekranem btw redhat rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Styczeń 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2004 A sprawdziłeś nośniki z których instalujesz Fedorę? Na początku instalki masz taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2004 Miałem podobny przypadek na maszynie która miała mały dysk ( na partycję / dałem chyba tylko 4 GB ) Jak mocno ograniczyłem pakiety do instalowania, tak że miały razem 2 GB to poszło OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slawek Napisano Styczeń 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2004 Nie jest to (_napewno_ → na pewno) ORT wina małej pojemności dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszpio Napisano Styczeń 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2004 ...Fedora nie pozwoliłaby rozpoczac instalacji jezeli byloby za malo miejsca...Jezeli system typu win bezproblemowo instalowal sie na tym sprzecie, to wina raczej płytek... Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano Styczeń 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2004 Widziałem kiedyś podobny przypadek (nie pamiętam ale chyba w MDK), okazalo sie, że winna jest karta graficzna - jakis GF200 czy cos podobnego. Zatarl sie wentylator i w trybie takstowym wszystko chodzilo ok a po przejsciu do graficznego "kupa". Nawiasem mowiac karta po wymianie coolera zachowywala sie podobnie, zresza nie dziwie sie bo stickery pod chipsetem byly czarne i cale "wybąblone" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Styczeń 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2004 Ja miałem taki problem jak nie utowrzyłem SWAP PARTICION,ale to był RH9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Luty 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2004 ...Fedora nie pozwoliłaby rozpoczac instalacji jezeli byloby za malo miejscaPozdrówka! To widocznie mam zwidy Czy mógłby ktoś wypróbować taką konfigurację: RAM - 128MB Partycja / - 4 GB swap - 0,5 GB żadnych innych partycji Instalacja Fedora core 1 - wybrane pakiety zajmują ok. 2,6 GB - czyli powinno się zmieścić prawda ? nie jest to za mało miejsca jak twierdzisz, tylko prawdopodobnie instalator nie zlicza miejsca na pliki tymczasowe. Zwis bez żadnego komunikatu podczas instacji ( u mnie jest to powtarzalne i to na 2 maszynach - płyty sprawdzone ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endel Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 To (_napewno_ → na pewno) ORT wina plyty - sprobuj zainstalowac bezposrednio z ISO. W pierwszym iso fedory w katalogu yarrow-i386-disc1.isodosutilsrawritewin jest program do nagrywania obrazow na dyskietke. Nagraj ten obraz na dyskietke yarrow-i386-disc1.isoimagesbootdisk.img, uruchom instalke z dyskietki i wybierz instalacje z twardego dysku. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 "RAM - 128MB Partycja / - 4 GB swap - 0,5 GB żadnych innych partycji " BOOT? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Luty 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2004 Tez mialem taki problem przy robieniu update. Zainstalowalem apt-geta i teraz wszystko cacy sie uaktualnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi