NoRobot Napisano Grudzień 29, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2020 Mam ustawione w Ustawieniach Systemowych Chromium, jako domyślną przeglądarkę. Pomimo to, za każdym razem, kiedy ją uruchamiam, wskakuje mi alert, żebym ją ustawił jako domyślną przeglądarkę. Wiem jak to się robi w Archu: trzeba edytować plik /etc/xdg/kde-mimeapps.list. Tutaj czegoś takiego nie znalazłem. Proszę o podpowiedź. Ustawiłem w ustawieniach Chromium domyślną przeglądarkę i sprawa rozwiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Styczeń 4, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2021 problem już został rozwiązany przez autora, od siebie pozwolę sobie dodać ciekawostkę, nie musimy "wspierać" Google-a w tym czego chce się dowiadywać od użytkowników, istnieją warte uwagi forki od Chromium pozbawione niepotrzebnych "funkcji": - Ungoogled (w RPM Fusion pod nazwą chromium-browser-privacy) - SRWare Iron (https://www.srware.net/iron/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoRobot Napisano Styczeń 8, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2021 Dzięki za informację. Ja używam Chromium, a nie Google-chrome. Czyżby Chromium też było wytworem Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Styczeń 8, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2021 14 minut temu, NoRobot napisał: Dzięki za informację. Ja używam Chromium, a nie Google-chrome. Czyżby Chromium też było wytworem Google? Niestety wygląda na to że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi