vip13 Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Witam ponownie. Mam jeszcze jeden problem. Mianowicie w Fedorze 1 bylo cos takiego, ze gdy nacisnalem przycisk wysuwajacy tacke cdromu nawet gdy dysk byl zamontowany moglem wysunac i wyciagnac plytke, a w systemie sama sie odmontowywala. W fc2 tego nie ma i moze da sie to uaktywnic? Jesli wiecie to prosze napiszcie. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 W FC2 jest tak samo sprawdz jeszcze raz. Prawy przycisk myszy "zamontuj wolumin". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Grudzień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 ale mi chodzi o to ze gdy nacisne przycisk na cdromie tacka mi sie nie wysuwa. dopiero po odmontowaniu moge wyciagnac plyte. Chcial bym zrobic tak ze po nacisnieciu przycisku odmontowanie nastapi automatycznie i tacka wysunie sie (tak bylo w fedorze core 1). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 O ile dobrze pamietam, to w FC2 tez tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 No, chyba nie Słyszałem o czymś takim w Mandrake - supermount czy jakoś tak. Ale w FC2 (nie wiem jak w 3) trzeba odmontować CD-ROM, ew. kliknąć na ikonę na desktopie i wybrać "Wysuń" co na to samo wychodzi. Nie można po prostu wysunąć CD-ROMa klikając w guziczek na napędzie. To by było nie po uniksowemu Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Grudzień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 To by było nie po uniksowemu no tylko ze w fc1 tak bylo. przynajmniej ja tak mialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 W FC3 też tego nie ma, a bardzo by się przydało. W Mandrake 10 jest. Pewnie da się to jakoś włączyć, tylko jak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Tacka wysuwa sie, ale nie dla wszystkich plyt, tzn. jesli jest to pyta audio to sie wysuwa (tak samo z pustymi plytami), ale jesli jest to plyta z danymi (przypadkowe plytki z grami, ktore mialem w biurku ), to cdrom sie nie wysuwa. Zapewne juz niedlugo pojawi sie taka mozliwosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Kolejny krok do przodu i zarazem mały w tył skoro była taka możliwość w FC1 a zniknela w FC2. Swoją drogą to kolejna rzecz która odrużnia (_linuxa_ → Linuksa) ORT od widozgrozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 moze i odroznia ale wyrzucili bardzo przydatna rzecz. Mi tego bardzo brakuje. ale przezyjemy. pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Jeśli jeszcze ktoś by drążył temat auto montowania to odsyłam na Supermount lub do autofs pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Dobrze Sanczo ze napisales w sumie wiedzialem ze takie cos mozna bylo rozwiazac za pomoca supermount, ale nie byla to dla mnie az tak wazna sprawa. W sumie przypomniales mi troche o tym dodatku... Dla mnie rowniez byloby to duze ulatwienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi