Skocz do zawartości

Autoodmontowywanie Cd

vip13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Mam jeszcze jeden problem.

Mianowicie w Fedorze 1 bylo cos takiego, ze gdy nacisnalem przycisk wysuwajacy tacke cdromu nawet gdy dysk byl zamontowany moglem wysunac i wyciagnac plytke, a w systemie sama sie odmontowywala. W fc2 tego nie ma i moze da sie to uaktywnic? Jesli wiecie to prosze napiszcie.

Pozdrawiam Michał

ale mi chodzi o to ze gdy nacisne przycisk na cdromie tacka mi sie nie wysuwa. dopiero po odmontowaniu moge wyciagnac plyte.

Chcial bym zrobic tak ze po nacisnieciu przycisku odmontowanie nastapi automatycznie i tacka wysunie sie (tak bylo w fedorze core 1).

No, chyba nie :( Słyszałem o czymś takim w Mandrake - supermount czy jakoś tak. Ale w FC2 (nie wiem jak w 3) trzeba odmontować CD-ROM, ew. kliknąć na ikonę na desktopie i wybrać "Wysuń" co na to samo wychodzi. Nie można po prostu wysunąć CD-ROMa klikając w guziczek na napędzie. To by było nie po uniksowemu :P

Pozdr,

W.

Tacka wysuwa sie, ale nie dla wszystkich plyt, tzn. jesli jest to pyta audio to sie wysuwa (tak samo z pustymi plytami), ale jesli jest to plyta z danymi (przypadkowe plytki z grami, ktore mialem w biurku ;)), to cdrom sie nie wysuwa. Zapewne juz niedlugo pojawi sie taka mozliwosc :)

Kolejny krok do przodu i zarazem mały w tył skoro była taka możliwość w FC1 a zniknela w FC2. Swoją drogą to kolejna rzecz która odrużnia (_linuxa_ → Linuksa) ORT od widozgrozy :D

• 9 months later...