andriusza1 Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Witam czy moze mi ktos pomoc moze to maly problem co dla niektorych ale mnie on przerasta(no coz mozna by tak rzec poczatkujacy ) chodzi o gre Wolfenstein, kiedy ja instaluje na innym dysku typu fat to gra nie chce ruszyc poniewaz brak dostepu do pliku w /usr/bin/et ale jezeli ja instaluje tak jak ona chce domyslnie na dysku /usr/local/games/enemy-territory to gra dziala moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego tak jest jak robilem tak pod Auroxem to wszystko dzialalo niestety w fedorze tak nie jest a chodzi mi o miejsce na dysku mam inny dysk na tego typu przyjemnosci jak gry, nie chce zeby mi sie instalowala tylko na partycji linuksowej, czy moze mi ktos pomoc? Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Nie jestem specjalista ale wydaje mi sie ze chodzi o prawa dostepu... zmien je... Ale ja sie nie znam:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Wejdź tutaj może o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Grudzień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 Niestety nie o to Winiu mam rw i nie dziala , problem faktycznie wyglada na prawo dostepu ale dlaczego spod roota tez mi nie dziala gdy zainstaluje ta gre na innej partycji niz linuksowa??? Niech mi ktos pomoze - prosze!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2004 W fstab sprawdź w linijce z dyskiem na którym chcesz instalować co masz po znaku = w tekscie umask= powinno być umask=000 wtedy masz pełen dostęp do partycji (oczywiście mowa o fat32 bo na ntfs nie da się zapisywać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Witam czy moze mi ktos pomoc moze to maly problem co dla niektorych ale mnie on przerasta(no coz mozna by tak rzec poczatkujacy wink.gif ) chodzi o gre Wolfenstein, kiedy ja instaluje na innym dysku typu fat to gra nie chce ruszyc poniewaz brak dostepu do pliku w /usr/bin/et ale jezeli ja instaluje tak jak ona chce domyslnie na dysku /usr/local/games/enemy-territory to gra dziala moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego tak jest jak robilem tak pod Auroxem to wszystko dzialalo niestety w fedorze tak nie jest a chodzi mi o miejsce na dysku mam inny dysk na tego typu przyjemnosci jak gry, nie chce zeby mi sie instalowala tylko na partycji linuksowej Moze i jestem zlosliwy, ale takie pisanie utrudnia czytanie. Prosze wszystkich, ktorzy pisza w taki sposob, aby postarali sie to zrobic bardziej czytelnie- to z pewnoscia ulatwi nam wszystkim zycie i pozwoli na przyjemne odpowiadanie na posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Witam napisze co mi wyskakuje za blad podczas instalacji na inna partycje do partycji fat mam pelen dostep moge odczytywac i zapisywac na nich. Blad przepisze poniewaz nie idzie skopiowac oto on po instalacji, po wpisaniu hasla: Warning: kbuildsycoca is unable to register with DCOP. kbuildsycoca runing... kbuildsycoca runing... Reusing exisiting ksycoca Reusing exisiting ksycoca Command: /mnr/win_e/gry_linux/wolf-et/enemy-territory/tmp_script_nbdaIK Mutex destroy failure: Urzadzenie lub zasoby zajete ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 4811, errno = 2 taki otrzymuje komunikat kiedy instaluje ta gre na innym dysku, podczas instalacji z konta root jest to samo. Moze mi ktos pomoc? Bardzo prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi