butek Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Jak sdefragmentować dysk (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Z tego co wiem, to partycji linuxowych nie trzeba defragmentować Ale ponoć są takie narzędzia jak np. defrag, ale też ponoć mozna przez to dane utracić [czy jakoś tak]. Najlepiej poszukaj na googlu info o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theLuG Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 a jest cos w formie scandiska ? tzn chodzi mi glownie o naprawe bledow fizycznych, czyli ich wyciecie bo czasami mi sie sys przywiesza przez to... czyli brak dostepu do dysku... a pozniej po restarcie jakas nieciaglosc danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 a jest cos w formie scandiska ? Jest. fsck - patrz inny wątek zanicjowany przez butka, wypisałem tam trochę szczegółów. No i "man fsck". A jak są nieciągłości to system sam to zauważy przy starcie. Trzeba tylko uważnie patrzeć i w odpowiednim momencie nacisnąć "Y" (koniecznie duże i masz na to 'tylko' 5 sek.) Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 ... nacisnąć "Y" (koniecznie duże ... No popatrz - a mi na małe reaguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi