tomcio15 Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Zrezygnowałem z FC3 i wróciłem do FC2, bo FC3 ma sporo błędów, ale mniejsza z tym. Mam zamiar zainstalować stery do ATI w FC2 (znalazłem jak to zrobić, mam chupset nForce 2, ale znalazłem już na forum jak to ominąć). teraz mam pytanaia: 1. co podać jak flgrsconfig pyta się o mysz, kreator proponuje /dev/mouse, ale takiego pliku nawet nie ma w dev? 2. Mam monitor LCD 19" (domyślna rozdzielczość to 1280 x 1024) jakie paramerty powinienem podać w fglrx (podajcie tak orientacyjnie jak możecie). 3. Często przenoszę komputer i zmieniam monitor z LCD 19" na CRT 15" czy po instalacji sterowników ati może wystąpić jakiś kłopot ze współpraca z dwoma monitorami? 4. Jaką wersję sterowników ATI pobrać, dla jakiego XFree86? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beatl68 Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Wydaje mi się, że sprawa jest prosta. Wejdź na stronę http://www.ati.com/support/drivers/linux/r...=17&submit.y=7a tam jest programik Check.sh do sprawdzenia jakiej wersji sterowników potrzebujesz. Ja tak zrobiłem. Pomogło. Pozdrawiam. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Często przenoszę komputer i zmieniam monitor z LCD 19" na CRT 15" czy po instalacji sterowników ati może wystąpić jakiś kłopot ze współpraca z dwoma monitorami? Przyznam się że tak nie robiłem ale przy konfiguracji można ustawić parametry dla dwóchekranów ... ale jak to wyglada w praktyce to nie wiem Jaką wersję sterowników ATI pobrać, dla jakiego XFree86? Ja odpalałem z fglrx-4.3.0-3.9.0.i386.rpm @beatl68 Ten skrypt nie zadziała w FC2 bo to distro nie jest oparte na XFree86 tylko na x.org. Jesteś pewien że to była FC2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beatl68 Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Fakt to nie była FC2 tylko Mandrek. Ale z tego to co wiem to programik jest do sprawdzania XFree86. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi