abyr Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Witam Mam oto taki problem. Chciałem zainstalować modem Fritz PCI pod Fedorą 3, ale mimo kilku godzinnej walce nieudało mi się. Problem polega na tym ze jak zaraz po instalacji modułów dla obsługi isdn-u moduł wstaje elegancko ale po restarcie (nawet bez konfiguracji połączenia) w czasie gdy system ładuje sobie co trzeba przed modulem jest mniej więcej taki komunikat - error /etc/isdnctrl Permision denied a potem -ISDN "zawiódł". Robiłem juz różne sztuki ale bez "isdnctrl" nie zainicjuje połaczeń ISDN. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Z komunikatu wynika że nie ma uprawnień do pliku /etc/isdnctrl Spróbuj jako root zrobić tak: # chmod 755 /etc/isdnctrl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alek2k Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 mam dokładnie ten sam problem. Połączenie isdn można ustawić ale przy ładowaniu systemu pojawia się komunikat error make module /dev/isdnctrl Premission denied Ładowanie modułu isdn zawiódł. Spróbowałem użyć tego polecenia które podałeś ale pojawia się komunikat, ze że nie ma pliku /etc/isdnctr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi