thraker Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 Witam wszystkich ! Niedawno zainstalowałem FC3, jestem newbe i mam problem : oprócz systemowych, mam też partycje fat (zamontowane). Nie mogę pisać na te partycje. Myślałem, że to kwestia uprawnień, ale jako root też nic nie moge zdziałać. W czasie instalacji, kiedy był moment partycjonowanie i montowania partycji nie widziałem nigdzie, ze partycje fat będą tylko do odczytu :-( Z góry dziękuje za pomoc Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 A przeczytałeś man do polecenia "mount" i/lub "fstab" - polecam uważną lekturę. Podpowiedź: partycja fat domyślnie jest instalowana w trybie read-only. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thraker Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Cześć ! dziękuje za podpowiedż i przepraszam za pytanie, bo jak tylko właściwie poszukałem, to okazało się, że nie tylko ja miałem taki problem i jest już kilka wątków na ten temat. Pozdrawiam Piotrek PS. man mount i fstab czytam teraz do poduszki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi