gusvert Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Witam. 1. Mam problem z odtwarzaniem filmow dvd w F3 Mplayera zainstalowalem z rpm'ów dla F2 wg sposobu opisanego na forum Jest to Mplayer-1.0pre2 A więc Jest film, który działa Jest taki, który nie działa wcale No i wreszcie taki w którym nie mam dźwięku Czasem pojawia sie komunikat: Too many video packets in the buffer: (4096 in 8274277 bytes) wtedy startuje film bez dzwieku Płyty z filmami są w 100% sprawne :-) Kombinacje z dostępnymi kodekami nie przyniosły rezultatu. Jak na razie w swoich zbiorach mam tylko trzy filmy i każdy działa inaczej )) 2. Przy próbie skompilowania nowszej wersji mplayera pre6a wywala mi ze nie mam libpng i libpng-dev. Dosinstalowalem to z plytki z fedorką ale dalej to samo :| Jakieś sugestie? Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Witam Odnośnie mPlayera to śmiem twierdzić że ma on kilka błędów jeśli chodzi o DVD. Czasem pojawia sie komunikat: Too many video packets in the buffer: (4096 in 8274277 bytes) wtedy startuje film bez dzwieku Oznacza to że bufor programu się zapchał - jest to częste (zwłaszcza przy przewijaniu) tyle ze u mnie to po wywaleniu takiego komunikatu bufor się zeruje a film normalnie idzie dalej. 2. Przy próbie skompilowania nowszej wersji mplayera pre6a wywala mi ze nie mam libpng i libpng-dev. Dosinstalowalem to z plytki z fedorką ale dalej to samo :| Jakieś sugestie? Spróbuj wygrzebać jakieś nowsze wersjie tych bibliotek. Możesz spróbować np tu albo w google. A generalnie to do filmów DVD polecam OGLE ... tylko skompiluj ze źródeł bo z (_rpma_ → RPM-a) ORT działa cholernie niestabilnie i zainstaluj wszystkie bublioteki z tej strony bo nie skompilujesz. A do reszty filmów poleciłbym XINE. Nie ma znim tyle problemu co z mPlayerem. Chociaż możliwe że ktoś już uporał się z niestabilnością i ciągłymi błędami mPlayera. Można mieć nadzieję że kolejna wersja będzie lepsza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gusvert Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Witam Zeby zainstalowac ogle potrzebna jest biblioteka libxext Niestety nie moge jej znalesc w sieci Pomocy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 dobry watek! jakie sa programy do ogladania filmow dvd oprocz mplayera i ogla? pozdr spiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 jakie sa programy do ogladania filmow dvd oprocz mplayera i ogla? Xine, Totem, VLC (ale czy dvd, to nie jestem pewien) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi