grzesiek24 Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Zapraszam początkujących i nie tylko na moją stronkę, jest tam poradnik opisujący, instalacje neostrady, menedżera pakietów, mplayera i innych, Javy, Flasha, Sterowników NVIDIA i jeszcze kilka innych. Neopc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Witam Może potrzebujesz pomocy mogę (_pomuc_ → pomóc) ORT znam się na Mysql,php,html,grafika itp prowadze 2 właśne forum i j2 stroni jedna strona jest w opisie. Wiencej na pw tutaj nie rozmawiajmy o tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Wiesz co Matrix Ty się lepiej do pisania nie bierz Bo jakoś z ortografią u Ciebie kiepsko. Czy możesz mi np. przybliżyć co oznacza ten fragment? prowadze 2 właśne forum i j2 stroni jedna strona Szczególnie mnie ciekawi co to jest ta jedna strona co stroni. Od czego stroni? Od gramatyki czy od ortografii? Szczere chęci i wiedza fachowa to nie wszystko - musisz jeszcze wynająć kogoś kto Ci będzie teksty redagował i poprawiał. Mógłbyś też sam sobie pomóc sięgając do słownika. Bo styl, który zaprezentowałeś w poście powyżej świadczy wyłącznie o lekceważeniu czytelnika. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Wiesz co Matrix Ty się lepiej do pisania nie bierz Bo jakoś z ortografią u Ciebie kiepsko. Czy możesz mi np. przybliżyć co oznacza ten fragment? prowadze 2 właśne forum i j2 stroni jedna strona Szczególnie mnie ciekawi co to jest ta jedna strona co stroni. Od czego stroni? Od gramatyki czy od ortografii? Szczere chęci i wiedza fachowa to nie wszystko - musisz jeszcze wynająć kogoś kto Ci będzie teksty redagował i poprawiał. Mógłbyś też sam sobie pomóc sięgając do słownika. Bo styl, który zaprezentowałeś w poście powyżej świadczy wyłącznie o lekceważeniu czytelnika. Pozdr, W. Wiesz ortografia to moja słaba strona mam stwierdzon dysortografie i pracuję nad nio bardzo dużo bo chciał bym pisać bez błędów... Ale muszę się jeszcze dużo napracować... A tak off no to że prowadzę 2 stronki i 2 for'a :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 i pracuję nad nio bardzo dużo bo chciał bym pisać bez błędów Czyli może jednak warto będzie zaglądać na Twoje strony Powodzenia, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 jest tam poradnik opisujący, instalacje neostrady, menedżera pakietów, mplayeróa i innych, Javy, Flasha, Sterowników NVIDIA i jeszcze kilka innych. Kilka małych uwag: Java - lepiej instalować pakiet rpm, bo mamy porządek w systemie. Tam zamiast ls nie miało być ln -s? Sterowniki nVidii - już było tyle razy - te ze strony nVidii nadpisują pliki systemowe. Lepiej instalowac te z rpm.livna.org. Poza tym to wydawało mi się, że do zainstalowania najnowszych sterowników wcale nie są potrzebne źródła jądra... Aha, po co ta zabawa z inittab? Nie lepiej napisać w konsoli: telinit 3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek24 Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 A więc pokoleji Dla mnie łatwiej w późniejszym użytkowaniu jest java w takiej formie, później podpinanie jej pod przeglądarki jest banalnie prostę, ale ofcouse mogę dołączyć do poradnika jave instalowaną z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT Jeżeli chodzi o sterownik nvidia to źródła jądra są konieczne, bez tego obecny sterownik się nie zainstaluje. Nigdy nie instalowałem tych z rpm;ów więc nie wiem jak to nimi jest I masz racje w ls jest błąd zaraz to poprawie. A jeżeli chodzi o inittab trzeba zrobić tak jak to opisałem, przez to polecenie działało w poprzednich dystrybucjach ale w tej nie chce(zawiesza się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Ale do dobrze dla innych newbie że mają gdzie poczytać o konfiguracji FC3... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Jeżeli chodzi o sterownik nvidia to źródła jądra są konieczne, bez tego obecny sterownik się nie zainstaluje. A to ciekawe... Nie jestem fanem zamkniętych sterowników i wolę siedziec na zwykłych nv, ale spróbowałem :-) telinit się nie zawiesił (Możesz coś na ten temat więcej napisać? Jakie objawy i w ogóle?). Odpaliłem instalator i wszystko bardzo ładnie się skompilowało, pomimo faktu, że nie mam zainstalowanych źródeł jądra (wreszcie poprawili ten błąd i teraz nagłówków szuka w /lib/modules/`uname -r`/build/, a nie jak kiedyś w /usr/src/linux). Przekopiowałem pliki urządzeń, wpisałem modprobe nvidia, wyedytowałem dwie linijki w xorg.conf, telinit 5 i stery działają :-) Reboot nie był nawet potrzebny No to teraz wracam z powrotem na stare, stabilne nv ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Stery od nVidii śmigają po instalacji z RPMów - nie potrzebne są żadne źródła kernela - mam zainstalowane sterowniki nVidii 66.29. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek24 Napisano Styczeń 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Jeżeli chodzi o sterownik nvidia to źródła jądra są konieczne, bez tego obecny sterownik się nie zainstaluje. A to ciekawe... Nie jestem fanem zamkniętych sterowników i wolę siedziec na zwykłych nv, ale spróbowałem :-) telinit się nie zawiesił (Możesz coś na ten temat więcej napisać? Jakie objawy i w ogóle?). Odpaliłem instalator i wszystko bardzo ładnie się skompilowało, pomimo faktu, że nie mam zainstalowanych źródeł jądra (wreszcie poprawili ten błąd i teraz nagłówków szuka w /lib/modules/`uname -r`/build/, a nie jak kiedyś w /usr/src/linux). Przekopiowałem pliki urządzeń, wpisałem modprobe nvidia, wyedytowałem dwie linijki w xorg.conf, telinit 5 i stery działają :-) Reboot nie był nawet potrzebny No to teraz wracam z powrotem na stare, stabilne nv ;-) Po wpisaniu komendy telinit 3 prubuje wyjść z x'ów ale mu to nie wychodzi, pojawia się czarny ekran, i można zrobić tylko restart, wtedy zatrzymuje usługi, czyli to nie jest jednak poważna zawieszka , ale coś z chrzanione z X'ami, może ma problemy z kartami GF 3 Ti, ściągnąłem wszystkie dostępne updaty i to samo, z tego co czytałem wiele osób ma ten sam problem poszukaj na google powinno być. A i po zaistalowaniu najnowszego jajka do fedory 2.6.10 , neo przestaje działać, wygląda na to że nie wkompilowali usbdevfs'a. w jajko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 grzesiek24 I tak powinno być Tzn. do momentu "czarny ekran" potem robisz Alt-Ctrl-Fx, gdzie x od 1 do 6, logujesz się na konsoli i dalej już w trybie tekstowym Żeby uniknąć przykrego widoku czarnego ekranu możesz od razu przejść do trybu tekstowego - wtedy nawet nie zobaczysz (no, poza kilkoma komunikatami), że się X-y wyłączyły Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi