ALvarez Napisano Sierpień 24, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2022 dzień dobry. Fedora 36, nowa instalacja Użytkownik A utworzony przy instalacji - działania bez problemów Użytkownik B utworzony po zaistalowaniu systemu zamiast ekranu logowania, jeżeli zrobimy np. Alt-F4 przechodzimy do konsoli skąd możemy zalogować się na dowolnego użytkownika i uruchomić X-y[Wayland chodzi kulawo) Podobny problem występował na Fedorze33 ale nie zawsze. Pytanie: gdzie szukać w czym tkwi problem - użytkownik B nie jest biegły w walce z czarnym ekranem. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 24, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2022 Przepraszam urwało mi kawałek tekstu Powinno być: Fedora 36, nowa instalacja Użytkownik A utworzony przy instalacji - działania bez problemów Użytkownik B utworzony po zainstalowaniu systemu przy wylogowaniu tego użytkownika pojawia się czarny ekran z migającym kursorem zamiast ekranu logowania, jeżeli zrobimy np. Alt-F4 przechodzimy do konsoli skąd możemy zalogować się na dowolnego użytkownika i uruchomić X-y[Wayland chodzi kulawo) Podobny problem występował na Fedorze33 ale nie zawsze. Pytanie: gdzie szukać w czym tkwi problem - użytkownik B nie jest biegły w walce z czarnym ekranem. ALvarez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Sierpień 24, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2022 Sprawę rozwiązałem, był brak ustawienia w SDDM. Przepraszam za bałagan na forum. Miłego dnia i trochę chłodu. ALvarez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Sierpień 25, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2022 Witaj Alvarez, czy możesz napisać coś więcej o SSDM i jak ustawić żeby nowi użytkownicy z podobnym problemem mogli skorzystać? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALvarez Napisano Wrzesień 1, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2022 Witaj Jonshu. Przepraszam, że nie od[powiedziałem natychmiast. Byłe chwilowo nieczynny. Wykonałem: Ekran logowania SDDM, Zachowanie{ na dole ekranu}, Zaloguj się.......zaznaczyć okienko wybrać użytkownika wybrać sesję Zastosuj. Po zalogowaniu na drugiego użytkownika wykonałem analogicznie. U mnie to wystarczyło, logowanie i wylogowani przebiega prawidłowo. Zaskoczyło mnie tylko to że pzry powtórnych logowaniach okienko Zaloguj się....jest nie zaznaczone u obu użytkowników ale wszystko działa. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi