slabypingwin Napisano Luty 14, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2023 Mam taki poważny problem ; postanowiłem połączyć kablem hdmi mój laptop ze starym , ale sprawnym monitorem HP 2207. Monitor ten ma natywną rozdzielczość 1680 x 1050 60Hz . Główny ekran czyli laptop ma rozdziałkę Full hd 60 hz. Na win 11 udało mi się skonfigurować ten układ i zaznaczyć opcj by sygnał był przekazywany tylko na większy monitor gdy już ukaże się okno logowania windows . Niestety , ani na F 37 ani żadnym z kilku innych testoswanych live linuksów nie m ogę tego układu skonfigurować . Jeśli w ustawieniach ekranu zaznaczę natywną rozdzielczość i odświeżanie dla drugiego monitora - to efektem jest tylko jego migotanie , tak jak widać na dołączonym filmiku ; https://www.youtube.com/watch?v=qdWm4jt9xRw Jeśli natomiast w dodatkowym monitorze ustawię takie same parametry jak dla laptopa , to wtedy pokaże się na nim obraz , ale będzie on rozszerzony na wszystkie 4 strony . Karta graficzna w lapku to VEGA 8 zintegrowana z prockiem RYZEN 5 3500U Proszę o pomoc ; co mam zrobić na F 37 i innych linuksach by poprawnie działał układ widoczny na folmiku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi