shrek999 Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Cześ mam kde 3.1 czy 3.2 (domyślne z fedory 2 ) i chcialbym je wywalić i zainstalować nowe KDE 3.3 (podobno ładniej wyglada... ) wiec potrzebuje pomocy co i jak i gdzie zrobic... z gory dzieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi_ww Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 najprosciej sciagnac paczki rpm dla fedory (lista mirrorow jest na www.kde.org ) pakiety 3.3.2 sa dla fedory 3, ale 3.3.1 mozna sciagnac dla fc2. Nastepnie nalezy je zainstalowac, najlepiej przez apt-get install bo moze ci brakowac jakis bibliotek (tak bylo u mnie) i zwykle rpm -Uhv *.rpm nie poszlo. imho graficznie 3.2 od 3.3 niewiele sie rozni, ale znacznie lepiej chodzi wiec polecam. ww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Chyba *NAJ*prościej zainstalować FC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Nie wiem na rpm'ach się nie znam ale w slackware wystraczyłu upgradepkg czy w rpm i fedorze nie można tak zrobić...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 czy w rpm i fedorze nie można tak zrobić...?? Wystarczy dodać odpowiednie repozytoria do yum/apt/up2date. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 rpm ow sciagac nie bede sciagnolem src tylko czy ja mam je nadinstalowac?? czy tamto wywalic i dopiero unstalowaac... a jak nadinstalowac to jaka kommendo bo make install mi wyrzuci ze pewnie jest w konflikcie z plikami starego kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 rpm ow sciagac nie bede sciagnolem src Jesteś pewien, że wiesz co robisz? Będziesz musiał potem wszystykie pakiety wymagające KDE ręcznie kompilować... A odnośnie make install - zainstaluje pewnie Ci sie wszystko w /usr/local/ więc nie powinno być większych problemów. Najwyżej nadpiszą sie pliki w /etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 to ojak mam zrobic zeby bylo najezpieczniej...??i najszybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 to ojak mam zrobic zeby bylo najezpieczniej...??i najszybciej... Najszybciej i najbezpieczniej będzie zainstalować FC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Styczeń 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2005 N-I-E C-H-C-E M-I S-I-E... tego wszystkiego od nowa instalowac i konfigurowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 A po co? To już się nie da zaktualizować systemu bez formatu?? Bez żartów, można to zrobić nawet bez ściąganie i nagrywania płyt (choć tak też oczywiście można), bez tracenia danych i konfiguracji. Poszukaj na forum i w googlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 A po co? To już się nie da zaktualizować systemu bez formatu?? Niestety aktualizacja z FC2 do FC3 nie zawsze się udaje. U mnie się pokopało. Ale zawsze warto spróbować, a jak się zepsuje to wtedy Z-A-C-Z-N-I-E-S-I-E-C-H-C-I-E-C instalować wszystko od nowa Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi