Skocz do zawartości

Menu w KDE nie działa tak jak dotychczas

Toni

Rekomendowane odpowiedzi

Przejeżdżając kursorem w menu KDE uruchamiane przyciskiem z symbolem fedory, wskazując jedną z kategorii jak Biuro, Grafika, Internet itd do tej pory pojawiały się pozycje w ramach tej kategorii. Dzisiaj po dłuższym czasie nieużywania KDE zauważyłem, że zawartość tych kategorii pojawia się dopiero po kliknięciu ich. Od razu wydało mi się to dziwne bo pamiętałem, że wcześniej było inaczej. Chciałem nagrać problem uruchamiając aplikację do nagrywania pulpitu, ale ta aplikacja uruchamiana m.in przyciskiem print screen zawiesza się i się nie da. Dlatego opisuję problem słownie. Sprawdziłem w internecie jak powinno wyglądać działanie menu fedory znajdując film na którym autor przejeżdża kursorem od dołu do góry te kategorie i samoczynnie przewijają się różne pozycje. Obecnie u mnie niestety działa to inaczej. Każdą kategorię należy kliknąć i dopiero wtedy pojawiają się pozycje. Na tym filmiku pokazane jest jak powinno to wyglądać. Czy coś się ostatnio zmieniło? U Was jest podobnie jak na filmiku czy tak jak u mnie?

https://youtu.be/GmV1LSbZO2s?si=SS4bHZfZuzB00JLl&t=587