Toni Napisano wczoraj o 17:53 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 17:53 Cześć, Mam kilka kont użytkownika na Fedorze 42 i przynajmniej od jakiś iluś lat awatary przy nazwie użytkownika miały różne kolory i zawierały pierwszą literę nazwy konta użytkownika. Na moim nowym komputerze trochę później niż normalnie miałem to w zwyczaju robić dodałem kolejne dwa konta użytkownika prócz tego pierwszego i o ile konto moje pierwsze miało kolorowy awatar z literką tak pozostałe miały szary awatar z rysunkiem ludzika. Chciałem to zmienić i wszedłem w ustawienia kont użytkownika w gnome. Tam się okazało że awatary wyświetlają się prawidłowo w ustawianiach. Tylko na ekranie logowania jest inaczej. Wymyśliłem że wybiorę jakiś obrazek na awatar z tych dostępnych domyślnie a potem go usunę i może zaskoczy. I owszem awatary szare z ludzikiem zniknęły ale niestety na ich miejsce nie pojawiły się awatary kolorowe z literką tylko kolorowe też ale takie jakieś rozmazane barwy bez litery i wyglądające jak jakiś błąd. Do tego trzeba podkreślić, że dwa awatary mają ten sam niebieski kolor co źle też wygląda. Więc piszę do Was by spytać czy można jakoś zgłosić te błędy twórcom bo z jednej strony chciałbym by każdy awatar jak zawsze miał inny kolor a przede wszystkim by każdy awatar wyglądał tak jak w ustawieniach czyli miał ładną barwę i literę. Wrzucę w załącznikach ekran logowania ze starego komputera i nowego. 1. Na tym zdjęciu nowy komputer z dziwnymi awatarami (z początku nim zacząłem się bawić pierwsze konto wyglądało jak powinno a pozostałe miały szarego ludzika): 2. Na tym zrzucie ustawienia z nowego komputera gdzie widać awatary tak jak powinny wyglądać. Niestety dwa konta mają kolor niebieski: 3. Na tym zdjęciu awatary na starym komputerze jak powinno być (za wyjątkiem ostatniego niedawno utworzonego konta gdzie jest szary ludzik - tak wyglądały awatary nowe na nowym kompie - znaczy były z szarymi ludzikami ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi