as Napisano Marzec 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2004 witam czy pomoze ktos uruchomic drukarke lexmark 1000 , kurcze niby wszystko jest ok , print menadzer znajduje sobie sterownik lexmark 1000 , ale podczas pruby wydruku , nic nie drukuje z konta roota tez nie , ma ktos jakis pomys ? z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2004 witam czy pomoze ktos uruchomic drukarke lexmark 1000 , kurcze niby wszystko jest ok , print menadzer znajduje sobie sterownik lexmark 1000 , ale podczas pruby wydruku , nic nie drukuje z konta roota tez nie , ma ktos jakis pomys ? z gory dzieki za pomoc może masz coś z portem? :roll: tak zapobiegawczo zapytam - używałeś: # redhat-config-printer ? spróbuj wywalić to co masz już skonfigurowane i powolutko uważnie odpowiadająć na poszczególne pytania skonfigurować (dodać) nową ... (zwróć uwagę na to gdzie ona jest podłączona... zapewne przez USB...) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
as Napisano Marzec 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2004 może masz coś z portem? :roll: a ja wiem , port chyba ok to port drukarki "parell" port chyba tak sie to nazywa tak zapobiegawczo zapytam - używałeś: # redhat-config-printertak uzywalem , (_niema_ → nie ma) ORT tam drukarki na liscie , ale co smieszne juz w przegladarce Konqueror jest tez drukowanie i mozna dodac drukarke i tam juz jest lexmark 1000 ? spróbuj wywalić to co masz już skonfigurowane i powolutko uważnie odpowiadająć na poszczególne pytania skonfigurować (dodać) nową ...(zwróć uwagę na to gdzie ona jest podłączona... zapewne przez USB...) prubowalem i nic wysyla niby do drukarki , pasek stanu drukowania dochodzi do 100% a drukarka nie drukuje znalazlem taka strone ze sterownikiem http://www.linuxprinting.org/show_printer....um=Lexmark-1000 ale nic nie moge obczaic , (jakos "ciezko mysle ")sciagnelem , sterownik , zrobilem make jest tam readme , ale takiego katalogu gdzie mam przegrac ten sterownik , to ja nie widze moze ktos mi przetlumaczy to na "ludzki :-)" zgory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi