mastis Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Witam. po update kernela i retarcie mam taki kompunikat: [Minimal BASH-like editing is supported.For the first eord, TAB lists possible command completions.Anywhare else TAB lists the possible completions of a device/filename] grub> Nie wiem czy temat taki się już pojawiał (przynajmniej nie mogę znaleść), więc proszę o pomoc i wskazówki w z tym problemem. Co się popsuło? Grub ,kernel czy coś innego i jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Wygląda mi to na błąd w /etc/grub.conf. Być może jak w grugie zatwierdzasz Enterem numer jądra to grub nie może bo odpalić i włącza się w swój tryb edycji (mam na myśli grub>) Włącz system na innym jądrze i sprawdź grub.conf. Właściwie wszystko wskazuje na to że po prosu sam włączasz wiersz poleceń gruba no ale zakładam że gdyby tak było to byś o tym wiedział Pozdrawiam ps. To jest mój 100 post . Z tej okazji przepraszam wszystkich za moje dziwaczne pomysły i obiecuje że na tym nie poprzestanę . Przynajmniej dopóki mam FC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Komunikat taki pojawia się tylko, gdy w GRUBie naciśniesz "c". Więc nic się nie zepsuło. Zrestartuj i sprawdź czy to pojawia się automatycznie, czy sam to przypadkiem włączyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastis Napisano Styczeń 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Komunikat taki pojawia się tylko, gdy w GRUBie naciśniesz "c". Więc nic się nie zepsuło. Zrestartuj i sprawdź czy to pojawia się automatycznie, czy sam to przypadkiem włączyłeś. pojawia się automatycznie. i nie pojawia się żadna wersja jądra , jest czysto . Wiem. Ju jest dobrze. Dziwne po update kernela - zmienil mi grub.conf na grub.conf.bak i nie utworzyl nowego grub.conf Zrobilem boot z plyty cd-rescue fedora , zmienilem grub.conf.bak na grub.conf i teraz startuje tak jak trzeba. Chyba jednak zrobie dyskietke starowa. Pozdrawiam. i dzieki. Masitis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchmiel Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 witam mam ten sam blad i jak widze ktos sobie znim poradzil .Ale ja z moja wiedza o (_linuxie_ → Linuksie) ORT jakos nie bardzo rozumiem jak ten KTOŚ (czyliMASTIS)sobie z tym poradzil.Moze mi ktos napisac po kolei co i jak .WIm ze musze wlozyc plytke z fedory wpisac LINUX RESCUE a potem chroot /mnt/sysimage i ... potem powinno niby wszsytko dzialc a u mnie nic o czyms zapomnialem moze. mi nie wchodzi potem do systemu tylko pokazuje mi sie sh-3.00# i co dalej??? Czekam na odpoiwedz . Pozdrawiam ( u nie ten blad wyskoczyl po tym jak usunolej jedna partycje w windzie chcialem rozszezyc w (_linuxie_ → Linuksie) ORT partycje glowna i jak restertnolem winde to wszystko umarlo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi