nspk Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Chcialbym zacząć temat ksiazek o linuksie. Jakie polecacie, dlaczego, jezeli macie porownanie z jakas inna to napiszcie:] Jako pierwsza ksiazke chcialbym polecic: "Linux" autorstwa Welsh, Dalheimer, Kaufman. Wydana w 2000 roku (nie ma nwoszego wydania). Liczy 698 stron. Jedna z tanszych ksiazek (kolo 40 zl zakupic na alegro).Chcialbym zacząć temat ksiazek o linuksie. Jakie polecacie, dlaczego, jezeli macie porownanie z jakas inna to napiszcie:] Jako pierwsza ksiazke chcialbym polecic: "Linux" autorstwa Welsh, Dalheimer, Kaufman. Wydana w 2000 roku (nie ma nwoszego wydania). Liczy 698 stron. Jedna z tanszych ksiazek (kolo 40 zl zakupic na alegro). Porusza oczywiscie pobierznie wszystko co dotyczy linuksa. Poczawszy od instalacji w bardzo archaiczny sposob (co wynika z roku wydania), po administrowanie jak i programowanie pod linuksem. Naprawde niezla ksiażeczka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 No, wszystko ładnie i piięknie, ale dlaczego dwa razy napisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 A nie wiem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Błąd taki tesz miałem nie pamiętam w jakiej przeglądarce, po kliknięciu tu jakiegoś gifa wpakowywała się kopia tego co napisałem. Ciekawe czy to błąd przeglądarki czy skryptu na tej stronie ps. A czy znacie jakięś darmowe książki w necie w formacie pdf :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Tu jest sporo m.in. Administracja systemem linux z serii O'Reilly [Edit] Ważne a zapomniałem. Ta "Administracja..." jest po polsku! Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Tu jest sporo m.in. Administracja systemem linux z serii O'Reilly WalDo!! dzieki za tego linka,rewelacja Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 dzieki za tego linka,rewelacja A nie ma za co. Na zdrowie. Tylko, że tak sobie tam zajrzałem i te "Administrację..." to ja chyba z jakiegoś innego miejsca brałem Sorry za wprowadzenie w błąd. Jak sobie przypomnę, to jeszcze się wpiszę. Ew. jak ktoś ma jakiś serwer FTP, to mogę wgrać dla chętnych. Ale to wieczorową porą dopiero. Chyba, że gdzieś tu na forum można te kilka megabajtów wsadzić? [Edit] O znalazło się Administracja systemu linux Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Wielkie dzieki za te linki:) Oszczedze duzo kasy:] Jakei w tej chwili sa najbardziej aktualne ksiazki dotyczace linuksa( chodzi mi o rok wydania i opisy)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 spoko WalDo, dzieki ja mam taką znaną ale może ktoś nie słyszał www.hacking.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi