larch Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Czy ktoś może mi pwiedzieć, lub podać odpowiedni link jeżeli takie pytanie się już pojawiło ( za co serdecznie przepraszam, ale nie znalazłem tego czego szukłaem ), czy da się wyłącyć ekran z odlliczaniem i automatycznym wyborem systemu, tak aby od razu poajwił się niebiesk ekranik z wymienionymi do wyboru systemami.Mam nadzieje że przedstawiłem moje pyatnie dość jasno . Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 W pliku /etc/grub.conf zapisana jest konfiguracja GRUBa. Usuń linijkę z wpisem "hiddenmenu". Jeśli chcesz zmienić czas po jakim ładuje się domyślny system zmień liczbę przy "timeout=". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larch Napisano Styczeń 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Wielkie dzięki !!Pomogło.Co prawda chodziło mi jeszcze o wyłączenie czasu odliczania, ale dodałem tą linijke 'timeout' w komentarz i działa.Nie wiem czy zrobiłem to prawidłowo, ale działa jak trzeba. Jeszcze raz dzięks i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi