Frantz Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 Hi znowyu pomarudzę. Po zainstalowaniu MozilliPL 1.6 okazało się, że ni enadpisała ona starej wersji i teraz raz uruchamia mi się nowa a raz stara (mozilla-1.4.1-18). Niestety odinstalowanie starocia kończy się niepowodzeniem ze względu na "błąd: Niespełnione zależności: libxpcom.so jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-libs-1.1.0-6" jak usunąć starocia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 Hiznowyu pomarudzę. Po zainstalowaniu MozilliPL 1.6 okazało się, że ni enadpisała ona starej wersji i teraz raz uruchamia mi się nowa a raz stara (mozilla-1.4.1-18). Niestety odinstalowanie starocia kończy się niepowodzeniem ze względu na \"błąd: Niespełnione zależności: libxpcom.so jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-libs-1.1.0-6\" jak usunąć starocia? Usunięcie starej wersji może byś problematyczne, ponieważ domyślam się że mozillapl 1.6 instalowałeś z .tgz - i po odinstalowaniu 1.4.1 stracisz zależności. Najłatwiej chyba będzie poszukaj MozillaPL 1.6 w paczce RPM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Marzec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 Usunięcie starej wersji może byś problematyczne, ponieważ domyślam się że mozillapl 1.6 instalowałeś z .tgz - i po odinstalowaniu 1.4.1 stracisz zależności. Najłatwiej chyba będzie poszukaj MozillaPL 1.6 w paczce RPM. Hi też bym tak chciał, ale z tego co poszperałem (obym się mylił), to nie ma mozilli ( a tym bardziej polskiej wersji) w RPMie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Marzec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2004 Instalujesz Mozille 1.6 z rpmow - jest taka na 100% - http://rpm.pbone.net/ i dogrywasz tylko polski jezyk. To najlepsze rozwiazanie. A jak dograc polski jezyk? Wystarczy posiadac odpowiedni pliki z rozszezeniem XPI: - plpl.xpi Przeciagasz go do okna przegladarki jezyk sie instaluje i po ponownym uruchomieniu juz jest dostepny. Ja przegralem go sobie z archiwum tgz polskiej mozilli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Marzec 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2004 Hi odinstalowałem wsio przez synaptica, ściągnąłem rpmy z http://ftp36.newaol.com/pub/mozilla.org/mo.../redhat/1/i386/ i poszło. co prawda przy deinstalacji starej mozilli musiałem pożegnać się chwilowo z Open Officem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi