paterek Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 Witam, mam problem z wlaczeniem akceleracji 3d w laptopie, ktory ma zintegrowana ProSavage KM133; problem pojawia sie, gdy odpalam apliikacje 3d (tux racer czy inna), procesor zaczyna wariowac, wentylator szaleje a na ekrranie moze 1 klantka co 2 sekundy... podejrzewam ze akceleracja jest tylko softwerowa a nie sprzetowa.... Prosze o porade JAK WLACZYC ustawic hardwerowe 3D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Kolego drogi, mam ten sam problem tylko w komputerze stacjonarnym. Jedyne co znalazłem w sieci na ten temat to tutaj: http://linuxfan.pl/sprzet/sprzet-2002/02.2002/584.php3 i tutaj coś: http://www.xfree.org/4.2.0/savage.4.html#toc4 ale jest na to wszystko tylko jedna, jedyna rada: Wywalić tą namiastke karty graficznej przez blokade w biosie i włożyc coś normalnego dla ludzi a nie badziew S3. Ja tak raz zrobiłem i było cacy, tylko GForce się spsuł i teraz mam kiszkę, ale kupię jakąs kartę do 150zł i znowu będzie piknie, póki co wypada mi tylko słać maile do S3 że wyprodukowali badziew a nie kartę. SZAMBO i tyle a nie karta. Nic innego z konfiguracją mi się nie udało wymyślić, nawet z tych stron co podałem pan google sie nie sprawdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paterek Napisano Luty 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 z checia ta karte bym wywalil, niestety w laptopie nie jest to mozliwe (chyba) albo nieoplacalne. Wiec meczyc sie musze bez 3d. Cala reszta natomiast chodzi swietnie... pomecze sie troche az zarobie na inny sprzet ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Luty 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2005 ja też mam dość tego szmelcu, właśnie kończe konfigurować SLACKWARE i tez mam problem z odświeżaniem tego czegoś zwanego kartą. Nigdy w zyciu nic co ma napis S3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi