lszk Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Drukarki nigdy pod linuxem nie używałem, gdyż zauważyłem, że zjada na nim dużo więcej atramentu niż pod windą. Ale musiało w końcu do tego dojść. Właśnie w perfidny sposób posypał mi się windows i byłem zmuszony do kończenia projektu na (_linuxie_ → Linuksie) ORT (razem z drukowaniem). Na windzie drukowałem ten projekt w opcji "szkic roboczy", czyli z najmniejszą stratą atramentu. Na Fedorce najmniejsza mozliwa rozdzielczość do ustawienia to 300 dpi. Kartki te, jak je wydrukowało były jeszcze mokre, a w całym projekcie to się teraz będą odbijać :/ Drukara to HP DeskJet 5550 i cups 1.1.22, a drukowałem z worda xp (ale to raczej bez znaczenie) I teraz pytanie. Jak się nazywa ten sterownik do hp'ków pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT? Wiem, że chyba hpj[coś tam dalej], a jako że to 3 litery, to tego w "szukaj" nie wpisze A wiem, że ostatnio o tym było na forum. I jeszcze prośba o opinie, jak Wam się drukuje pod linuxem? Czy używacie cups'a czy czegoś innego? Jak tam wydajność, zużycie atramentu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Ja mam HP DJ840C i w sumie nie zauważyłem, zeby mi wiecej łykał atramentu niz pod Winda. Drukuje mi sie ok Jak się nazywa ten sterownik do hp'ków pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT? Ten sterownik to hpoj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Dzięki tej nazwie (hpoj) znalazłem też hpijs. Jednak próba jego odpalenia kończy się unable to init hpijs server Naruszenie ochrony pamięci I żem się pobawił Czyli że jutro będzie co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 bo ten hpijs to jest chyba nastepca hpoj.. i on niedopracowy chyba.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Jak się nazywa ten sterownik do hp'ków pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT? Ten sterownik to hpoj . Tak dokładnie to hpoj jest sterownikiem do "kombajnów" HP Office Jet - stąd skrót. Zwykłe Desk Jety czy laserówki mają (powinny mieć) swoje własne. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi