Skocz do zawartości

Dyski Wd Caviar I Płyty Gigabyte

SebOOl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trochę odejdę od tematu Fedory ale mam pewien problem.

Gdy do płyty firmy Gigabyte podepnę dysk twardy WD to po kilku dniach od zainstalowania zaczyna on "skrzeczeć" - a wcześniej był bezszelestny. Sprawdzałem nawet dyski które chodziły po kilka kiesięcy czy nawet lat na innych płytach głównych (bezszelestnie) a po podpięciu takiego dysku do płyty Gigabyte zaczyna on "skrzeczeć".

W czym problem?

Ja aktualnie kupiłem parę dni temu dysk WD2000JD i płyę Gigabyte K8NF-9. No i oczywiście po dwóch dniach cichej pracy dysk zaczoł "skrzeczeć" i robi się to coraz bardziej głośne. (przerabiałem już to na kilku innych kompach i kończyło się to wymianą dysku na innej firmy. Jednak musi być przecież jakieś rozwiązanie ...

Interesuje mnie czy są osoby na tym forum które mają podbne spostrzeżenia?

Zgłosiłem już problem do Gigabyte Service Center ale pewnie minie z miesiąc zanim odpowiedzą.

Ciekawy problem. U mnie po instalacji FC 3 (niestety, nie na początku dysku - być może tu jest problem???) po pewnym czasie pracy dysk zaczyna delikatnie piszczeć. Dysk WD (nie pamiętam symbolu (80 GB), płyta Gigabyte GA-8iPE. Po kilku godzinach dyska zupełnie staje (nawet w biosie go nie widać - pomaga tylko całkowite odłączenie i ponowne podłączenie). Frustrujące....