theplayer Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 Teraz zablysnalem wiedza. Jakie polecenie jest pod terminalem (bo moj (_linuks_ → Linux) ORT jest 2000 km ode mnie) aby zrestartowac system?? wbije sie terminalem, po czym mam wpisac..... i sie uruchomi ponownie.. dzieki mam nadzieje ze kazdy z Was zna odpowiedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 Sa rozne komendy ale musisz byc root Po zalogowaniu przez ssh jako zwykly uzytkownik robisz su - Nastepnie password roota. A pozniej do wyboru: init 6 lub reboot Mam nadzieje ze jest to o co prosiles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 A nie prościej "shutdown -r now" :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 ja zawsze urzywam dwóch komend, jak dla mnie najlepsze: reboot, poweroff Znaczenia nie musze chyba tłumaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 Nosz narodu! To on setki kilometrow od kompa, a Wy mu poweroff dajecie?? Ech Poweroff zdecydowanie nie polecam - chyba, ze chcesz komputer wylaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2005 Nosz narodu! To on setki kilometrow od kompa, a Wy mu poweroff dajecie?? Ech Ale nie tylko . Daliśmy mu też: $ shutdown -r now $ reboot Warto także polecić: $ man shutdown Poweroff zdecydowanie nie polecam - chyba, ze chcesz komputer wylaczyc. Nikt nie polecał poweroff-a do restartowania komputera, człowieku czytaj ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ciupu Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi