YarZon Napisano Kwiecień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2004 Dalej sie wiesza, ale juz nie tak czesto, wiec istnieje pewna nadzieja... Musisz mi pomoc, bo jak nie to ja nie wiem... chyba sie sie powiesze.. strasznie zaczyna mnie jez to draznic i niedlugo to zwarjuje chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2004 Dalej sie wiesza, ale juz nie tak czesto, wiec istnieje pewna nadzieja...Musisz mi pomoc, bo jak nie to ja nie wiem... chyba sie sie powiesze.. strasznie zaczyna mnie jez to draznic i niedlugo to zwarjuje chyba... Trochę optymizmu ! A sprawdź jedną strasznie prozaiczną rzecz - podłączenie myszki i klawiatury - czy nie zamieniłeś wtyczek miejscami ? Przy niektórych płytach głównych może to powodować taki efekt. P.S. Tylko się nie wieszaj bo będziesz wyglądał jak Twoja mysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Kwiecień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2004 Hmmm, wszystko jest na swoim miejscu, tzn kabelki zielony do zielonego, fioletowy do fioletowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Kwiecień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2004 Hmmmm, a moze to byc spowodowane mala iloscia ramu? wprawdzie mam 256 mb, ale prawie zawsze zajete jest tak 90%... A moze to przez gdesklets'a? Bo dawniej nie mialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2004 Hmmmm, a moze to byc spowodowane mala iloscia ramu? wprawdzie mam 256 mb, ale prawie zawsze zajete jest tak 90%... A moze to przez gdesklets'a?Bo dawniej nie mialem... Mała ilość ramu raczej nie gdesklets - czemu nie - spróbuj wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Kwiecień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2004 Du*a, dalej sie wiesza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2004 Du*a, dalej sie wiesza... Kończą mi się pomysły. Przejrzyj w Gnome konfigurację myszki. Masz coś poza Gnome ( może ono jest skopane ) - spróbuj uruchomić KDE lub coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Kwiecień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Ha, rozwiazalem problem. Przed chwila zostalem zmuszony do skorzystania z windy (i jak sie pozniej okazalo wyszlo mi to na dobre). Po kilku minutach zauwazylem ze myszka przycina sie na bardzo krotki okres czasu, a nastepnie odblokowywuje sie (tak jak by cos nie laczylo, przez doslownie ulamki sekuny). No i oswiecilo mnie... Szybko robie reset, i odpalam FC, a nastepnie przeprowadzam nastepujace doswiadczenie: :arrow: Wyciagam z obudowy kabelek od myszki :arrow: Sprawdzam czy myszka dziala (sam nie wiem po co, bo przeciez, bylo oczywiste ze nie bedzie dzialac) :arrow: Podpinam myszke :arrow: Sprawdzam czy dziala(ku mojej wielkiej radosci okazalo sie ze nie dziala) :arrow: Przechodze na tryb tekstowy skrotem alt+ctrl+f2 :arrow: Wracam do X'ow alt+ctrl+f7 :arrow: Sprawdzam czy myszka dziala i ku mojej jeszcze wiekszej radosci okazalo sie ze dziala :!: Poraz kolejny okazalo sie ze proste rozwiazania sa najlepsze i za chwile biegne do sklepu po nowa myche. Dziekuje Mariuszowi za zainteresowanie, chec pomocy i wytrwalosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 No cóż - spróbuj wymienić myszkę na inną - może masz uszkodzony kabelek i po chwili ( jak nim ruszysz ) działa OK. Nie to nie jest (_napewno_ → na pewno) ORT wina kabelka, czasami moja matka uzywa windy (niestety nie udalo mi sie jej przestawic na (_linuxa_ → Linuksa) ORT) i tam jest wszystko ok.. A nie mówiłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Kwiecień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2004 YarZon był napisał "Nie to nie jest (_napewno_ → na pewno) ORT wina kabelka, czasami moja matka uzywa windy (niestety nie udalo mi sie jej przestawic na (_linuxa_ → Linuksa) ORT) i tam jest wszystko ok.. (...) i za chwile biegne do sklepu po nowa myche. Dziekuje Mariuszowi za zainteresowanie, chec pomocy i wytrwalosc" YarZon tylko pamiętaj, żeby kupić mysz do (_linuxa_ → Linuksa) ORT a nie do windy :wink: pozdrawiam, Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi