luksky Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 wrzuciłem sobie chwalonego SLACK'a zamiast Fedory. Musze stwierdzic iż prawdą jest że komputer dostał niesamowitego kopa, wszystko praktycznie jest to samo tylko instalator textowy i nie ma RPM'ów. Aha i zamiast GRUB'a nadpisało sie LILO. Stare jajko mam co prawda, nie ma automatycznego updatera (pewnie jest ale jeszcze o nim nie wiem), dorzuciłem tylko na razie kadu i Operkę. Póki co pozostawiam go sobie do experymentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 nie ma automatycznego updatera (pewnie jest ale jeszcze o nim nie wiem) http://emerde.freaknet.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 SWARET - uzywanie podobne jak apt-get w FC, powinien byc na ostatniej CD w rezie czego http://swaret.sourceforge.net/ sciagasz plik swaret-1.6.2-noarch-1.tgz.tar zmieniasz nzwe na swaret-1.6.2-noarch-1.tgz i instalujesz: installpkg swaret-1.6.2-noarch-1.tgz W /etc/swaret.conf ustawiasz co trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Musze stwierdzic iż prawdą jest że komputer dostał niesamowitego kopa, wszystko praktycznie jest to samo tylko instalator textowy i nie ma RPM'ów. Wgłęgi się w jego budowe a zobaczysz że naprawde dość sporo go w budowie różni. (_żeczywiście_ → rzeczywiście) ORT działa o wiele szybcie ale więcej zalet nie zauważyłem. Jeśli ktoś zobaczył to niech mnie oświeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Próbowałem używać... szybki i stabilny... dopuki się coś nowego wgrało. Ogólnie do domu nie polecam, choć polecam na serwer. Tam się sprawuje znakomicie. Slak do domu nie, bo za dużo życia stracisz. Lepiej przeczytać kształtujące ksiązki fantazy Sapkowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Luty 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 walczę własnie ze skanerem i mnie krew zalewa, jak do polnocy nie dam rady to wywalam wszystko i idę na piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Ja jakbym myślał o serwerze to Debian. Jeśli ktoś chce mieć super-szybki serwer to kompilacja gentoo. Jak zrobi się to dobrze będzie super. W slacku mnie wkurzyło, to że to już trochę przesada by nawet scrool nie działał. Wiem że kilka dopisów załatwia problem, ale siedzieć nad czymś takim bógwie ile to ja wole gentoo skompilować. Przynajmniej szybsze będzie i można się zająć czymś innym. Nie samym Linuksem przecież żyje człowiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luksky Napisano Luty 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 ze scrollami, rozdzielczościa i ogólnie xorg.conf to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 @lusky - czyżbyś odbiegał od tematu? A ja widziałem gościa co na Mandreak'u postawił serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 A ja widziałem gościa co na Mandreak'u postawił serwer A ja słyszałem o gościu ktory zadowolony jest z Windowsów! Gates, Bill Gates go zwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Wiesz - ja na jego miejscu też bym się cieszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Mandrake wcale na serwer nie jest taki zły. Chodzi głównie o prostotę konfiguracji. Naprawdę można nieźle skonfigurować firewalla i inne rzeczy tymi graficznymi konfiguratorami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 A ja słyszałem o gościu ktory zadowolony jest z Windowsów! Gates, Bill Gates go zwą tongue.gif A ja slyszalem ze serwer aktualizacji Microsft stoi na (_linuxie_ → Linuksie) ORT bo ten na windows sie zjaral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szolek Napisano Marzec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2005 A ja uważam ze wielmozny Bill wie jak robic pieniążki dlatego robi winde i wie jaki powinien być serwer i dlatego nie robi go na windzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Tak wszyscy na forach linuksowych gadają o nim, a ja powiem szczerze - gdybym miał tyle kasy co on to mógłbym nawet pozwolić na nazwanie mnie komercyjną świnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi