mariusz Napisano Kwiecień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2004 No i nie wiem.apt-get install flash-plugin, z tych linków co podawaliście oraz z macromedii - efekty? zerowe dalej brak flashki A przed formatem miałem ją normlanie :/ eh. Instalacja oczywiście przebiegła bez żadnych komunikatów o błędach, zrobiłeś wszystkie kroki podawane przez nas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysk Napisano Kwiecień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2004 Tak, łacznie z linkami symbolicznymi z /usr/lib/mozilla/ do /usr/lib/mozilla1-4/plugins/ Sprawa jest o tyle dla mnie dziwna, że przed reinstalacją fedorki wszystko mi śmigało... i sam sobie poradziłem - a tu nie wiem ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2004 Tak, łacznie z linkami symbolicznymi z /usr/lib/mozilla/ do /usr/lib/mozilla1-4/plugins/ Chyba się pomyliłeś - linki symboliczne powinny być z odpowiedniego katalogu z pluginami z javy a nie z /usr/lib/mozilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Kwiecień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2004 Tak, łacznie z linkami symbolicznymi z /usr/lib/mozilla/ do /usr/lib/mozilla1-4/plugins/ Chyba się pomyliłeś - linki symboliczne powinny być z odpowiedniego katalogu z pluginami z javy a nie z /usr/lib/mozilla wcale nie - jak miał owe wtyczki w macierzystym ktalogu .../mozilla (tam instalują niektóre rpm) to mogł tak postąpić.... ale nie o tym chciałem rzec 8) Krysk słuchaj - strasznie utrudniasz sobie życie ... Zapewne w Twoim katalogu z pluginami znajduje się już kilka wtyczek (różnych) do flasha a musisz wiedzieć że tak Ci to nie zadzała ... Zrób tak: *wywal (odinstaluj) wszystko co ściągałeś aptem (wszystko co dotyczy flasha) ... (katalog /usr/lib/mozilla-1.6/pugins ma być czysty ! ewentualnie zostaną tam wtyki nie dotyczące flasha - reszte wywal) *ściągnij sobie flasha ze stronki którą podałem powyżej ... *rozpakuj np. pod mc a potem w mc kliknij ENTER nastawiając kursor na instalator ... ....potem ze 2 razy walnij w ENTER ....następnie podaj scieżke do mozilli - np. /usr/lib/mozilla-1.6 ....następnie wpisz literkę y i zakceptuj wybór enterem na pewno zadziała warunkiem sukcesu: 1. jest podanie odpowiedniej ścieżki do mozilli 2. wcześniejsze wywalenie wszelakich flashów - bo się gryzą :mrgreen: nie ma mocy żeby nie działało .... zrób dokładnie jak mówię i będziesz cieszył się flashem .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2004 wcale nie - jak miał owe wtyczki w macierzystym ktalogu .../mozilla (tam instalują niektóre rpm) to mogł tak postąpić.... ale nie o tym chciałem rzec 8) Masz rację - nie doczytałem że chodzi o flasha, myślałem że chodzi o Javę. Tu Marcyr ma zupełną rację - to co podaje jest najprostszym i najpewniejszym sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi