kuLa Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 chodzi mi konkretnie czy macie jakies namiary na repozytorium do dla apt na icm'ie /ftp.sunsite.icm.edu.pl/ bo nic nie moge znalezc na ten temat, ewentualnie moze byc i do yma byle na icm to sobie jakos to przerobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 ewentualnie moze byc i do yma byle na icm to sobie jakos to przerobie ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/ (albo przez http) - wystarczy odpowiednio przerobić pliki w /etc/yum.repos.d/ Dla apt tam nie ma odpowiednich metadanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLa Napisano Marzec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2005 ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/ (albo przez http) - wystarczy odpowiednio przerobić pliki w /etc/yum.repos.d/ Dla apt tam nie ma odpowiednich metadanych. hymm dzieki, a to moze ktos zna jakies repozytorium dla apt z polskich serwerow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2005 Jeśli chodzi Ci o szybsze ściąganie pakietów, to może ustaw np. ściąganie przez w3cache.icm.edu.pl (port chyba 8080). Niestety nie wiem, co i gdzie trzeba trzeba wpisać w konfiguracji apt-a, ale jeśli korzystasz z nakładki synaptic, to w konfiguracji łatwo znajdziesz miejsce do wpisania proxy. Jeśli masz stałe łącze, to jeszcze lepiej jest wpisać w3cache Twojego ISP (mam tak u siebie - przyspieszenie ok. 3x). Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLa Napisano Marzec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 dokladnie chodzi o to zeby szybciej siagac pakiety, bo tak jak czasami u mnie idzie mnie ... strzela, thx za popowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi