cadillac Napisano Marzec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 Witam Mam nastepujacy problem: chce kupic sobie tuner TV do hmm 150zł. Za ta cene moge dostac tuner WinFast 2000 Xp RM lub PixelView PlayTV/VCR PV-BT878P . Ktory z nich polecacie moze ktos z Was kozysta z ktoregos tych tunerow co mozecie powiedziec na ten temat. Chcialbym jescze sie dowiedziec jak wyglada sprawa sterownikow do fedory bo standardowo nie ma ich na plycie z pudelku :/. Szczeze mowiac nie googlowalem jescze ale chcialbym tez dowiedziec sie czegos na temat programow d oogladania TV i ocyzwiscie jakosci obrazu mozliwosci odkodowania itp z gory dziekuej za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Marzec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 Witam Mam nastepujacy problem: chce kupic sobie tuner TV do hmm 150zł. Za ta cene moge dostac tuner WinFast 2000 Xp RM lub PixelView PlayTV/VCR PV-BT878P . Ktory z nich polecacie moze ktos z Was kozysta z ktoregos tych tunerow co mozecie powiedziec na ten temat. Proponowałbym Ci tą druga karte czyli PixelView PlayTV/VCR PV-BT878P, linux nie ma żadnych kłopotów z chipsetem BT878 więc powinno śmigać. Co do instalacji to nie wiem mi Fedora (mam Fedore 3) wykryła karte TV automatycznie mam AverMedie na chipsecie BT878 właśnie i nic nie musiałem robić wszystko od razu grało. pozdro: wookash_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Marzec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 ok super a powiedz mi jeszcze czy jczy da rade obejrzec sobie c+ ? ;] jakich porgramow uzywasz? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Za ta cene moge dostac tuner WinFast 2000 Xp RM lub PixelView PlayTV/VCR PV-BT878P . Ktory z nich polecacie [...] [...] Chcialbym jescze sie dowiedziec jak wyglada sprawa sterownikow do fedory bo standardowo nie ma ich na plycie z pudelku :/. PixelView spokojnie działa pod linuksem bo ten ma zaimpementowaną obsługę chipsetów Conexant Brooktree 8x8. Jednak jeśli chciałbyś instalować to pod XP to czeka cię droga przez mękę (_poniewasz_ → ponieważ) ORT stery do tej karty nie są kompatybilne z Win XP. WinFast też chodzi dzięki Video4Linux. Ja przesiadłem się z kWorlda BT878 na WinFasta 2000XP Expert i wszystko dobrze chula. Jeśli chodzi o stery to jeśli używasz kernela 2.6 to nie musisz się o nic martwić. Jajako Fedory ma włączoną obsługę Video4Linux. Szczeze mowiac nie googlowalem jescze ale chcialbym tez dowiedziec sie czegos na temat programow d oogladania TV i ocyzwiscie jakosci obrazu mozliwosci odkodowania itp Ja używam KDETV ... Mozesz jeszcze użyć xawtv A najlepiej zajrzyj na stronkę video4linux. Znajdziesz tam wiekszość potrzebnych informacji na temat oprogramowania itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Marzec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 super dzieki dzisia jznalalzem troszke czasu wiec pogoogolowalem i znalalzem kilka fajnych info na ten temacik jescze raz dizeki papa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LapKom Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 hej, wookash_x a mógłbyś napisac może coś bliżej o tym twoim averze?? mam avertv studio 203 na chipsecie bt878, i fedorka mi go wyrywa, nawet mogę ustawić kanały tylko nie mam w ogóle dźwięku obraz pieknie i wyraźnie ale oprócz tego taka niezręczna cisza... próbowałem różnymi programami (kdetv, xaw tv, tvtime) i nic. pomóż !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2005 LapKom W karcie o której piszesz jest wyjście audio które trzeba połączyć z wejściem liniowym karty muzycznej. Potem np. w KDETV wybrać tylko źródło ORT dźwięku na LINE IN i podgłosić w KMix ... gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LapKom Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 próbowałem, ale to tez nie działa. w opcjach wybieram mixer alsy i wejscie liniowe i dalej mam cisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 kolega mówi chyba o kabelku wewnątrz kompa, jak mniemam takim jak np od CD-romu (lub jack'i ale raczej to pierwsze) możesz odpiąć cd-rom bo jak odtwarzasz płytki muzyczne to raczej lecisz na cyfrowym. chyba że włączasz play na cd-romie... jeśli się mylę to sprostujcie [muszę popracować nad polszczyzną - zbyt wiele cd-rom'ów ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Jeśli kolega ma podpięte kabelkiem wewnątrz komputera to pewnie powinien podgłaszać wejście AUX, a nie LINE-IN. LINE-IN podgłasza się kiedy karta TV jest spięta z dźwiękową zewnętrznym kabelkiem jack-jack. Polcam sprawdzenie czy dźwięk w ogóle działa i karta go z siebie wypuscza przez podłączenie słuchawek/głośników do wyjścia bezpośrednio na karcie TV. Jak tam nie będzie nic grało to problem ze sterami, jak będzie grało to trzeba podgłosić LINE-IN (w 99,99% przypadków IMHO). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi