plakiet Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Witam! Wku.wiony tonami wirusów, adware'ów, spyware'ów i innych trojanów po raz drugi zamierzam się przesiąść na (_linuxa_ → Linuksa) ORT... Ściągnąłem już FE3 i dzisiaj zaczynam tą nierówną walkę Ale chciałem zapytać o wirusy, trojany i całą resztę robali. Jak ta sprawa wygląda w linuksie? Wydaje mi się, że jest mniej niż pod windowsa - mam rację czy nie? Bo to jedyny powód dla którego planuję tak radykalną zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Pod linuksa też są wirusy, ale nie w takiej ilości oraz są praktycznie dość szybko neutralizowane poprzez różnego rodzaju poprawki w oprogramowaniu. Dlatego nie są potrzebne żadne antyvirusy ani pokrewne (no chyba, że ktoś ma serwer pocztowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Z windą pokłuciłem się po stracie dość ważnej pracy - 348 slajdów w PP - właśnie przez zniszczenie tablicy dyku wirusami (przynajmniej tak mi powiedziano). Od tamtej pory nie mam ani jednego wirusa na kompie i wszystko chodzi jak świerzo zainstalowany Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Ja uzywam FC3 juz z miesiac i nie mialem zadnych wirusow itd. Pozatym ten system mi sie podoba jest przyjazny dla usera i mozna sie duzo nauczyc na nim jest w sam raz dla poczatkujacych.Sam jestem poczatkujacy to wiem.POZDRO!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Ale chciałem zapytać o wirusy, trojany i całą resztę robali. Jak ta sprawa wygląda w linuksie? http://echelon.pl/pubs/bliss.html , dosc ciekawy artykul PS.Niektorzy "newbie" usilnie chca pracowac non-stop na koncie (_root'a_ → roota) ORT. To oczywiscie nawyki z Windowsa, ale to takza duzy blad. Z wielu powodow, a jednym z nich sa wlasnie wirusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 powiedzmy sobie szczerze.. linux jest naj naj naj i nie ma na niego wirusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 powiedzmy sobie szczerze. (...) nie ma na niego wirusów kłamczuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plakiet Napisano Marzec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 no to mnie pocieszyliście!!! zmiana wyjdzie mi na zdrowie chociaż nie wiem bo oczy mi chyba zaraz wypadną od tego czytania mam nadzieje ze niezbyt dlugo bede sie przyzwyczajal i uczyl... i na koniec anegdota: sciagnalem ponad 4GB FC2 a nie FC3 i ciagne jeszcze raz - teraz juz to co (_na prawde_ → naprawdę) ORT chcialem chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 I taka mała porada jeszcze... Skoro korzystasz z FC będziesz - jak wszyscy tutaj - stałym klientem fedora.pl - ni używaj stwierdzeń typu Wku.wionybo nie są one zawsze miło przyjmowane przez userów... I witam wśród userów linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plakiet Napisano Marzec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 no dobra. niech bedzie i tak. chociaż to akurat najlepiej oddaje moje uczucia jakie żywie do windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Wiem - pomyśl co ja czułem po stracie prawie ośmio miesięcznej pracy :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Ave! jakby mnie się coś takiego przytrafiło to wiem już teraz że miałbym ochotę wytegować komputer przez okni :[ na szczęście nic mu już nie grozi Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 na szczęście nic mu już nie grozi chyba ze kernel panic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 CYTAT (San @ 9.03.2005 - 22:58) na szczęście nic mu już nie grozi biggrin.gif chyba ze kernel panic wink.gif biggrin.gif Pomyśl se że ktoś inny odałby ją i podał za swoją. Nie ma bezpiecznych systemów, chyba że ich nie włańczamy. Co do wirusów właśnie wylazła beta antywira Microsoft, ponoć do du....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sothoth Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Ja mam na Windows XP SP2 i beta1 tego... eee... "programu zabeSSpieczającego" od jakiegoś czasu i (_szczeże_ → szczerze) ORT mówiąc, dalej nie wiem poco to jest, ani co to coś robi. A komunikaty dostaje tylko podczas update'ów sterowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi