tomcio15 Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Chce napisac pewien programik, ale zeby był w pełni funkcjinalny (i łatwy w użyciu) muszę z nim zrobić kilka rzeczy: 1. Umieścic go w zaobniku systemowym (pisze w GTK, więc najepiej jak to bedzie zasobnik w GNOME ) ale nie wiem jak to zrobić Moze mi ktoś powiedzieć, albo chociaż podać bibliotekę środowiska GNOME która do tego służy 2. Jest w linuksie jakaś biblioteka odpowiedzialna za obróbkę kanałów RSS? A jak nie to w jaki sposób mozna zrobic pprosty czytnik RSS? 3. moze mnie ktoś naprowadzić na rozwiązanie pewnego kłopotu z wyświetlaniem tekstu w GTK. Mianowicie, w jaki sposób wyswietlać kolorowy, pogrubiony albo (jak sie to da w miare łatwo zrobić) napisany inna czcionką tekst? Troche tego jest, ale liczę na jakąkolwiek pomoc bo sam nic ciekawego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 1. Umieścic go w zaobniku systemowym (pisze w GTK, więc najepiej jak to bedzie zasobnik w GNOME ) ale nie wiem jak to zrobić Moze mi ktoś powiedzieć, albo chociaż podać bibliotekę środowiska GNOME która do tego służy Nie znam się na tym , ale zobacz: http://www.freedesktop.org/Standards/systemtray-spec (wszystkie środowiska tego używają). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudy Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 2) nie znam zadnych bibliotk do RSS, jednak RSS jest napisany w XML i zaden problem jest go odczytac za pomoca chocby libxml http://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi