Skocz do zawartości

Nvidia

primo

Rekomendowane odpowiedzi

cuda na kuju zaczely sie dziac od momentu gdy zaintalowalem stary nvidi. niedosc ze max rozdzielczosc jaka moge ustawic to 800x600 to na dodatek kompletnie sie pomieszalo z ustawieniami systemowymi i nawet tu na forum nie moge uzywac pl znaczkow bo zaczynaja mi sie dziwne rzeczy otwirac z prawym altem. Reasumujac, jak wywalic te sterowniki i wrocic do czasow spokoju ??

co ciekawe gdy dam startx pod rootem to na moment pojawia sie plansza nvidia i wchodzi do srodowiska graficznego, ale nadal tu nie mozna dac wiekszej rozdzielczosci ??

Nie wiem, kolego, co się u Ciebie dzieje. Mam problem także związany z instalacją karty na chpisecie nvidii. Problem mój jest dość dziwny, a wygląda to tak:

1 ściągnąłem sobie najnowsze sterowniki ze strony nvidii

2 zadowolony przełączyłem się na tryb roota

3 w konsoli wrzuciłem telinit 3

4 pojawił się czarny ekran i czekam, czekam, czekam...

5 postanowiłem coś zrobić więc nacisnąłem na rzypadkowe klawisze na klawiaturze

6 patrzę i widzę, jak ostatnim wpisem jest wine [ok] i nic więcej się nie pojawia

7 dobra pomyślałem - przypadek

8 powtórzyłem procedurę, oczywiście bez 1 punktu i to samo

9 ghem

Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Zaznaczam, że dociągnąłem wszystkie aktualizacje i aktualnie byłem na jądrze 2.6.10-1.770-FC3. Mam jeszcze jajko poprzednie, tj. 2.6.9 (coś tam) kompilacja bodajże 667.

Proszę pomóżcie.