siekier Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 czesc mam kilka pytan jako ze jestem nowy uzytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT: 1 czy istnieja klijenty direct conect pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT i jakie sie nadaja do fedory bo ja znalazlem dctc i nakladka (dc gui) mi sie nie niechce zainstalowac. 2 to co wyzej dotychace emula: jak sie nazywa skad to sciasgnac 3 czy jest mozliwosc zapisu/kasowania z partycji windowsowych ntfs. jesli tak to jak dzekiuje wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 1 czy istnieja klijenty direct conect pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT 2 to co wyzej dotychace emula ad1) Valknut ad2) aMule polecam tez Mldonkey i Soulseak, co sie da instaluj apt-getem ad3) nie pomoge bo nie uzywam ntfsow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 2 to co wyzej dotychace emula: jak sie nazywa skad to sciasgnac aMule - http://www.amule.org xMule - http://www.xmule.org 3 czy jest mozliwosc zapisu/kasowania z partycji windowsowych ntfs. jesli tak to jak W kernelach 2.6 jest podobna możliwość oznaczona jako EXPERIMENTAL. Czyli mżna próbować na własne ryzyko ale tzreba sobie jajko smamemu skompilowć i pogogdzić się z ograniczeniem że modyfikacje jakie czynimy na partycji NTFS nie mogą zmieniać rozmiaru modyfikownych zbirów. GŁOSY Z NETU MÓWIĄ JEDNAK ŻE TA FUNKCJA NIE DO KOŃCA DZIAŁA !!! Najczęściej kończy się to rozwaleniem tablicy partycji ... Część użytkowników ratuje się partycją FAT32 która jest w pełni obsługiwana przez Windowsa i (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Część użytkowników ratuje się partycją FAT32 która jest w pełni obsługiwana przez Windosa i (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Ja tak robie i dziala bez problemu jak sie nada prawa zapisu i odczytu dla uzytkownikow. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Marzec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2005 Witam. siekier: Przejrzyj nastąpujący wątek: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...ic=3771&hl=ntfs oraz: http://www.fedora.pl/site/index.php?option...task=view&id=23 Jednak nie polecam jakichkolwiek prób zapisu na ntfs, bo jest to ponoć bardzo ryzykowne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 w takim razie wole nie ryzykowac z tym ntfs. naszczescie jak kupilem jakis czas temu nowy dysk sformatowalem na nim 20 GB partycje fat32 wiec bede mial partycje wymiany miedzy systamami. a wracajac do programow p2p udalo mi sie zainstalowac xmule i amule przy pomocy yum-a. zainstalowalem tez bittorenta ale jeszcze nie sprawdzalem czy dziala. nie udalo mi sie tylko direct conecta nic moze macie jakis patent aby to zainstalowac za pomoca yum lub apt-get? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 nie udalo mi sie tylko direct conecta nic moze macie jakis patent aby to zainstalowac za pomoca yum lub apt-get? Sam nie znalazłem repozytorium, w którym by się znajdował dc. Istnieją jednak paczki w necie dla Fedory (podpowiedź - najnowszy klient nazywa się Valknut). Homepage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2005 dzieki juz odpalilem valknuta nie wiem tylko czy takie cos jak mi wyswietla to dobrze Checking xml version ... Compiled for '20616' using '20616' Using Valknut: '0.3.7' Checking dclib version ... Using DCLib: '0.3.7' Checking Qt version ... Compiled for '3.3.3' using '3.3.4' Checking Qt privates ... private test ok ! I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dclib.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcgui.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc//emoticons.xml" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcprof.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchub.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcbookhub.cfg" CListenManager: start listen I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchubfilter.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcfriendlist.cfg" CHTTP: HOST : '-server-:80' CHTTP: URL : '/update.xml' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 dzieki juz odpalilem valknuta nie wiem tylko czy takie cos jak mi wyswietla to dobrze Checking xml version ... Compiled for '20616' using '20616' Using Valknut: '0.3.7' Checking dclib version ... Using DCLib: '0.3.7' Checking Qt version ... Compiled for '3.3.3' using '3.3.4' Checking Qt privates ... private test ok ! Tu jest wszystko w porządku. I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dclib.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcgui.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc//emoticons.xml" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcprof.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchub.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcbookhub.cfg" CListenManager: start listen I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dchubfilter.cfg" I/O warning : failed to load external entity "/root/.dc/dcfriendlist.cfg" Po co uruchamiasz program jako root? Kategorycznie odradzam. Szczerze mówiąc nie wiem jak to poprawić, ale się nie przyjmuję, chociaż mi wyświetla trochę mniej: (wybacznie infantylne zachowanie) I/O warning : failed to load external entity "/home/pat/.dc//emoticons.xml" I/O warning : failed to load external entity "/home/pat/.dc/dcprof.cfg" Ta ścieżka do emoticons.xml jest podejrzana, IMBO bug programu. Ten drugi plik u mnie nie istnieje. Lol, na oficjalnej stronie znalazłem coś takiego -> link. U mnie program działa bez zarzutu, więc się nie przejmuję. [offtopic] Wkurzają mnie huby, które wymagają klienta dc++, przecież ten jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekier Napisano Marzec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 pozatym ze sa te bledy to (_wogle_ → w ogóle) ORT sie nic nie sicaga. niby wszystko ok z hubem laczy przeszukiwanie dziala (ale tylko na passiv) ale nic nie idzie:/ na windowsie mam odc 5.31 i mam ustawione aktiv (mam zewn ip), wiec tu tez powinno dzialac pozatym na windowsie sciaga a tu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 dopisuje sie do tego wątka bo podobny , tylko dotyczy amule, LowID .... mam na serwerze przekierowanie dla portu i chciałbym otworzyć ten port tutaj na FC3 , tyle że nie bardzo wiem jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 Musisz otworzyć porty 4662 i 4672 TCP/UDP na swoim firewallu i forwardować pakiety do wewnętrznych klientów sieci. tutaj mozna sobie poczytac: http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...96entry102196 http://www.amule.org/wiki/index.php/FAQ_eD...owID_and_HighID? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi