radek1306 Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Jak wyłaczyć na chwilke serwer X ? Kombinacja ctr+alt+del(backspace) zawiesza system Instalowałem Fedore bez KDE, tylko Gnome Chce zainstalować sterowniki nVidia GeForce4 - wymaga to wyłączenia X-ów podczas instalacji tylko jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 init 3 powinno pomoc ale czasem warto poszukac na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Witam, edytujesz plik /etc/inittab - linijka id:3:initdefault: u ciebie jest na pewno 5 , zmieniasz na 3 i reboot - sposob 1 ctrl+alt+F1 ( do F6 ) przechodzisz na konsole - pisze /sbin/init 3 - to samo tylko szybciej - sposob 2 Instalujac stery do nvidia , najpierw poczytaj na ten temat bo nie podniesiesz systemu ( mozesz miec problemy ze startem ) Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2005 Chce zainstalować sterowniki nVidia GeForce4 - wymaga to wyłączenia X-ów podczas instalacji tylko jak ? Instalacja nie wymaga wyłączenia X-ów - użyj tej metody: http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/#nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Marzec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2005 nigdy, na żadnym (_linuxie_ → Linuksie) ORT nie udało mi się zainstalować sterowników ati ale tym razem utknąłem jeszcze wcześniej: root@localhost kocurkiewicz# yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-`(uname -r)` You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing. However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download the keys for packages you wish to install and install them. You can do that by running the command: rpm --import public.gpg.key For more information contact your distribution or package provider. [root@localhost kocurkiewicz]# ktoś pomoże ? (_acha_ → aha) ORT aha, użyłem configa z http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/ oka, przyzwyczajenia z urpmi, zapomniałem "rpm --import http://rpm.livna.org/RPM-LIVNA-GPG-KEY HAHAHA!!!!!!!!! FEDORA JEST GENIALNA!!!! 1001 frames in 5.0 seconds = 200.200 FPS 1163 frames in 5.0 seconds = 232.600 FPS 1231 frames in 5.0 seconds = 246.200 FPS 1250 frames in 5.0 seconds = 250.000 FPS 1251 frames in 5.0 seconds = 250.200 FPS 1240 frames in 5.0 seconds = 248.000 FPS 1247 frames in 5.0 seconds = 249.400 FPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi