twozniak14 Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 mam pytanko czy programy takie jak : -windows comander -winrar -nero będą dzialac pod linuxem ??? jesli nie to skąd moge pobrac jakies zamienniki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Tutaj mają swoje odpowiedniki: - window commander - krusader, gftp, - winrar - w systemie jest tar, a jak pamiętam, to obsługe rar'ów dodawało się instalując przez apt pakiety rar i unrar, - nero - k3b, [edit] Poczytaj jeszcze to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 mam pytanko czy programy takie jak : -windows comander -winrar -nero będą dzialac pod linuxem ??? jesli nie to skąd moge pobrac jakies zamienniki?? midnight commander unrar k3b a wiecej poszukaj na google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 To ja tylko zapropnuję przeczytanie "Unoffcial Fedora FAQ" ( w wersji pl dzieki uprzejmosci Gajownika) http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 mam pytanko czy programy takie jak : -windows comander -winrar -nero będą dzialac pod linuxem ??? jesli nie to skąd moge pobrac jakies zamienniki?? - windows-commander: Krusader, GnomeCommander, gFTP - winrar - linrar, file-roller, ark - nero - nero-linux, k3b, gnome-toaster A TUTAJ znajdziesz około 10 000(dziesięć tysięcy) programów. P.S. była na forum lista zamienników programów windowsowych. Szukajka nie gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 P.S. była na forum lista zamienników programów windowsowych. Szukajka nie gryzie Szczególnie, że sam w tym topicu dałem do niej linka, szukać daleko nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 Oj ślepota boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twozniak14 Napisano Marzec 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 to nero 6.0 nie będzie nawet działało?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 to nero 6.0 nie będzie nawet działało?? A niby dlaczego miałoby działać? Jest Nero Linux (czy jakoś tak) ale K3B jest lepsze bo: 1. darmowe 2. ma większe możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2005 to nero 6.0 nie będzie nawet działało?? A niby dlaczego miałoby działać? Jest Nero Linux (czy jakoś tak) ale K3B jest lepsze bo: 1. darmowe 2. ma większe możliwości Też polecam K3B bo jest lepsze i darmowe Poza tym NeroLinux jest obskórne i okropne. Ma połowę(albo i więcej) funkcji mniej niż Windowsowe. Jest oparte na popularne konsolowe narzędzia(GPL) znane np. z K3B i układ Nero jest skopiowany z Gnome-Toaster'a. Ogólnie marna imitacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twozniak14 Napisano Marzec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 a zna moze ktos polską stronkę z progsmi na lina?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 a zna moze ktos polską stronkę z progsmi na lina?? Proponuję od początku przeglądnąć temat, który właśnie czytasz. W związku z nieścisłościami zobowiązuję Cię do przeczytania lub przynajmniej dokładnego przeglądnięcia tego: http://rtfm.bsdzine.org/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta oraz przeczytania regulaminu tego forum. Życzę miłej współpracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2005 W związku z nieścisłościami zobowiązuję Cię do przeczytania lub przynajmniej dokładnego przeglądnięcia tego: Oh... _PaT nie bądź taki rygorystyczny. Co prawda w temacie były podane 2 strony z programami, ale podam jeszcze raz: LinuxSoft.cz PL Zamienniki oprogramowania dla Linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomer Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 mc czy jest coś podobnego dla Fedory?. W Mandrivie było, to ułatwiało zarządzanie plikami z poziomu root`a. Wpisywałem mc i pojawiał sie taki prosty manager plików. źeby ktoś nie pisał żem ślepy, widziałem to: windows-commander: Krusader, GnomeCommander, gFTP Wiem że moge sobie uruchomić konquerora jako root, ale mam zasade żeby przeglądarek nie odpalać z roota, bo później mam wraźenie jakby kto inny klikał moim kursorem na pulpicie (jakby mi ktoś myśke chciał zabrać) Wiem że jestem paranoikiem, ale dobrzem mi z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2007 mc czy jest coś podobnego dla Fedory?. W Mandrivie było, to ułatwiało zarządzanie plikami z poziomu root`a. Wpisywałem mc i pojawiał sie taki prosty manager plików. Tak, jest coś takiego, czasem wypada użyć wyszukiwarki yuma (yum search program). Instalujesz: yum install mc Swoją drogą trochę prehistoryczny temat odkopałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi