andriusza1 Napisano Marzec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2005 Witam, sorki moze mnie ktos pokierowac gdzie to umiescic?? Wiem ze w /etc/yum.repos.d -ale w ktory plik bo tam sa 4 czy 5, a moze to bez roznicy? Prosze o pomoc To use this repository in yum add a file in your /etc/yum.repos.d dir with these contents: [extras] name=Fedora Extras - $releasever - $basearch baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/extras/$releasever/$basearch/ gpgcheck=1 gpgkey=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/extras/RPM-GPG-KEY-Fedora-Extras [extras-debug] name=Fedora Extras - $releasever - $basearch - Debugging packages baseurl=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/extras/$releasever/$basearch/debug/ gpgcheck=1 gpgkey=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/extras/RPM-GPG-KEY-Fedora-Extras enabled=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Witam!! Rozumiem, że chcesz dodać te repozytoria do (_yum'a_ → yuma) ORT ?? Można zrobić to na dwa sposoby : 1) Dopisać to do /etc/yum.conf 2) Stworzyć w /etc/yum.repos.d plik o nazwie np. extras.repo i wkleić to wszystko do tego pliku POZDRAWIAM!! GRYHILD!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 No dzieki, jednak nie polecam nikomu tych repozytoriow - sa do bani!!! Szczegolnie nowe jadro 2.6.11, juz pisalem w poscie, zuzycie procka na tym jadrze 100% jak odpale xmms, nie mowiac juz o filmach!!! Nie idzie ogladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 No dzieki, jednak nie polecam nikomu tych repozytoriow - sa do bani!!! Szczegolnie nowe jadro 2.6.11, juz pisalem w poscie, zuzycie procka na tym jadrze 100% jak odpale xmms, nie mowiac juz o filmach!!! Nie idzie ogladac Chyba masz na myśli inne repozytoria - Fedora Extras nie zastępują paczek Fedory, więc nie ma tam m.in. kernela żadnego. BTW - nie wstawiaj extras-debug! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Spox, dzieki wstawilem to bo byly te repozytoria podane wlasnie na stronie extras To myslalem ze bedzie cool, a tu lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Jeśli już mowa o repozytoriach, to odradzam atrpms. W połączeniu z apt'em powstała u mnie zabójcza mieszanka (nie wiem, co zrobiłby yum). Jest to moja subiektywna opinia, więc nie należy jej brać poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 BTW - nie wstawiaj extras-debug! Jest automatycznie wyłączone, więc nic się złego nie stanie :-) To myslalem ze bedzie cool, a tu lipa Prędzej Ci inne repozytoria coś psują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 BTW - nie wstawiaj extras-debug! Jest automatycznie wyłączone, więc nic się złego nie stanie :-) To tylko tak perwers... prewencyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Jeśli już mowa o repozytoriach, to odradzam atrpms. W połączeniu z apt'em powstała u mnie zabójcza mieszanka (nie wiem, co zrobiłby yum). Jest to moja subiektywna opinia, więc nie należy jej brać poważnie Potwierdzam i kategorycznie ich odradzam. Pewnego dnia apt zaczął mi "upgradować" system. Z przyzwyczajenia nie patrzyłem na to jakie paczki ma wgrać itp. ale jak zobaczyłem :shock: że chce usunąć 640 paczek i pobrać 1,2 GB to całe szczęście zdążyłem przerwać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Tak jak pisalem w innym poscie, ze strony extras-debug mam problem z jadrem, nie obciaza mi strasznie system!! Przy wlaczeniu chocby xmms-a tnie sie jak tylko moze a na starym jadrze jest cool, jednak juz mam pietra ryzykowac, bo nie za bardzo mam czas wciaz grzebac jak co chwile jest nie tak wiec wyrzucilem te repozytoria, nawet po aktuliazacji z tych repozytoriow przestala mi dzialac nakladka graficzna HP dla mojej drukarki psc 1315, choc nie wiem czy to wina kernela, ale ... Moj kolega np na jadrze 2.6.10 przestal mu dzialac amule a na jadrze 2.6.9 mu dziala, normalnie czary czy co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Tak jak pisalem w innym poscie, ze strony extras-debug mam problem z jadrem Ale tam wcale nie ma jądra! http://mirrors.kernel.org/fedora/extras/3/i386/debug/ Te paczki zreszta same automatycznie się nie instalują. Jądro masz z repozytorium updates-tesitng. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Aha spoko, no nie moge sprawdzic bo jak to z neo przekroczylem transferi i stron niektorych nie idzie otworzyc,ale to spoko to musze zahaszowac updates-tesitng skoro tak bo to robi problemy :[ Dzieki Gajownik juz zmienilem sobie na enable=0 i po klopocie to moze dlatego mialem problemy z tym kernelem bo to pewnie test. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 moze dlatego mialem problemy z tym kernelem bo to pewnie test. No dlatego :-) Ale lepiej by było, gdybyś zgłosił w Bugzilli informację o błędzie występującym w tym jądrze -- po to jest repozytorium testing, żeby wszystko przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi