lszk Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Ściągnąłem sobie z Rawhide kde 3.2.2 i dzisiaj okazało się, że np. po rozwinięciu menu kde brak tam polskich znaków. Oczywiście polskich znaków nie ma też nigdzie indziej :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajownik Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Ściągnąłem sobie z Rawhide kde 3.2.2 i dzisiaj okazało się, że np. po rozwinięciu menu kde brak tam polskich znaków. Coś jest spaprane w paczkach (pytanie których :wink: ), bo też mam taki problem. Czcionki Bitstream oraz Sans są jakieś niedorobione. Obejściem problemu może być wybranie jakiejś prawidłowej, np. Luxi Sans. Tak się teraz zastanawiam, czy wina leży w fontach, czy w KDE... A tak OT, to spróbuj schematu Plastik. IMHO jest fajniejszy od Bluecurve Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _PaT Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Tak się teraz zastanawiam, czy wina leży w fontach, czy w KDE... Ja głowę daję, że wina leży w KDE (lub ewentualnie w Iksach, ale raczej nie), bo u mnie problem pojawił się sam (i zniknął też sam ) po instalacji KDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzywy Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Ściągnąłem sobie z Rawhide kde 3.2.2 i dzisiaj okazało się, że np. po rozwinięciu menu kde brak tam polskich znaków. Oczywiście polskich znaków nie ma też nigdzie indziej :? A to nie wina paczki: kde-i18n-Polish-3.2.2-2.noarch.rpm cos sie "ciekawie" integruje z calościa i spuje to o czym piszesz ;-) Pozdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajownik Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Wczoraj trochę grzebałem w systemie i się niektóre czcionki poprawiły (m.in. Sans, ale Bitstream wciąż są popsute ) Hmm... akurat była aktualizacja Qt, więc to ona mogła coś naprawić. Jeśli to nie da oczekiwanego efektu, to usunięcie pakietu comps powinno pomóc - gdzieś wyczytałem, że to on może bruździć. Przy użyciu yum list extras sprawdziłem, że nie ma go w repozytorium, więc jest niepotrzebną pozostałością po FC1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts