butek Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Mam taki problem Startuje system , następnie podłączam drukarkę do usb i co zrobić aby (_odrazu_ → od razu) ORT drukować Oczywiście jest zainstalowana . Za każdym razem restartuję system Jak jest podłączona to , rzecz jasna wstaje razem z systemem czasem muszę ją odłączyć bo mam tylko2 usb a hub usb mi wysiadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Nie jestem pewny czy to pomoże, ale spróbuj # service kudzu start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Startuje system , następnie podłączam drukarkę do usb i co zrobić aby (_odrazu_ → od razu) ORT drukować Rozumiem że po starcie systemu podłączasz drukarkę do USB ... u mnie zaczyna działać hotplug i drukarka (_odrazu_ → od razu) ORT działa (jeżeli już kiedyś raz wskazałem dla niej sterownik) @The Structorr proponuje odpalić kudzu co też jest jakimś wyjściem ale ja bym się zainsteresował czemu nie działa hotplug ... Czy kudzu wykrywa drukarkę gdy jest podłączona już podczas startownia systemu. Jak ją odłączysz to kudzu powinien się zapytać czy zachować konfigurację, czy nie. Co mu wtedy wskazujesz ? Jaka drukarka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Kwiecień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Podczas startu kudzu wykrywa ale jak podczas pracy systemu ją odłączę to nie chyba że po ponownym restarcie i wtedy daję mu zachowaj konfigurację Mam drukarkę HP 930c (atrament) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 W takim razie jak już raz miałeś podłączoną drukarkę do systemu i potem ją odłączysz i za jakiś czas podłączysz już na uruchomionym systemie to powinna (_odrazu_ → od razu) ORT działać ... przynajmniej u mnie tak jest (HP psc 1110). HP nie sprawia pod linuxem problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi