neo_fox Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Szukałem ale nie mogę tego znaleść # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details LABEL=/1 / ext3 defaults 1 1 none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 none /dev/shm tmpfs defaults 0 0 none /proc proc defaults 0 0 none /sys sysfs defaults 0 0 LABEL=SWAP-hda7 swap swap defaults 0 0 /dev/hda1 /mnt/hda1 ntfs ro,user,umask=0222 0 0 /dev/hda5 /mnt/hda5 vfat users,rw 0 0 /dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 /dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,exec,noauto,fscontext=system_u:object_r:removable_t,managed 0 0 Co zrobić aby hda5 był dla zwykłego użytkownika ten dysk był także do zapisu? Inna sprawa: wcześcniej gdy podłączyłem jakiś nośnik poprzez USB lub PCMCIA to na pulpicie pojawiał się automatycznie skrót to nośnika. Od pewnego czasu to się zmieniło i muszę mountować ręcznie. Niestety nie wiem co, gdzie, kiedy i jak pochrzaniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 /dev/hda1 /mnt/dysk_c vfat auto,user,rw,utf8,umask=000,uid=0,gid=0 0 0 Mi to chodzi pięknie na rw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Kwiecień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Jezuuu ale ze mnie kretyn. Oczy mi (wymoderowano) zarosły. Nie wiem jak mogłem to przeoczyć @ Raven: Dzięki serdeczne Pozostaje tylko problem z wymiennymi nośnikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=4544 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Kwiecień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 właśnie o tym pisałem Jezuuu ale ze mnie kretyn. Oczy mi (wymoderowano) zarosły. sad.gif Nie wiem jak mogłem to przeoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Ave! Pozostaje tylko problem z wymiennymi nośnikami i ja również szukam na to sposobu. uściślę że chodzi mi o odtwarzacz Mp3 na USB oraz aparat mojej siostry niestety w tej chwili nie mogę wiele powiedzieć o odtwarzaczu ani aparacie jedynie to: odtwarzacz ma napis SupportPlus, 256mb, radio (postaram się dowiedzieć o nazwę w poniedziałek ) aparat olympus jeśli ktoś cokolwiek wie o tych dwóch rzeczach to niech napisze. nawet nie koniecznie o tych samych. "tymczasowe" rozwiązanie w moim wypadku wygląda tak że podłączam oba sprzęty u siostry (win2k) a dysk który się pojawi udostępniam. montuję dysk //blabla/usb (usb - bo tak nazwałem ten 'przydział') i tak mam dostęp z mego kompa na te rzeczy. zależy mi na rozwiązaniu tego problemu gdyż namawiam siostrę do przesiadki na Linucha. a to są rzeczy dla niej ważne (dla mnie odtwarzacz też ale jakoś bym se poradził) Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Kwiecień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 No zawsze możesz jednak zamountować ręcznie. Trochę skomplikowana ta Twoja metoda. Ja mountuje ręcznie (mount /dev/sda1 mnt/sda1), ale o ile dobrze pamiętam to wcześnie system robił to automatycznie po podpięciu nośnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi