zakaru Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 Mam mało znana kartę graficzną i nigdzie nie ma do niej sterowników pod Linuksa. Co mam więc zrobić aby karta była w pełni wykorzystywana pod Linuksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 Mam mało znana kartę graficzną i nigdzie nie ma do niej sterowników pod Linuksa. Co mam więc zrobić aby karta była w pełni wykorzystywana pod Linuksem. Co masz na myśli pisząc "w pełni wykorzystywana"? Miałem kedyś taką kartę w laptopie i ZTCP nie obsługuje ona w ogóle OpenGL, jedynie DirectX w win i to bardzo wolno więc z 3D będziesz miał problem (czyt. nie będziesz miał 3D). Być może się mylę, dawno to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Kwiecień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2005 @zakaru Oststnie oficjalne sterowniki jakie spotkałem na necie dla tej karty były na Red HATa 7.0 albo 7.2 (niepamiętam dokładnie) [...]Być może się mylę, dawno to było. Nie mylisz się ... Ja mam dokładnie taką samą kartę w moim laptopie i używam jej na standardowych sterach dołączonych do X.org i działa całkiem dobrze. (bez obsługi 3D oczywiście ale po co mi takowa na laptopie :?: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 http://www.winischhofer.at/linuxsisvga.shtml Tu znajdziesz sterowniki, przykładowe xorg.conf-y i programik w X do konfiguraji SiS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi