marre Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Witam! Wlasnie chce sie zabrac do swojej pierwszej kompilacji jadra. Mam juz zrodla i patch do nich. Moje pytanie dotyczy tego iz nie wiem ktore sterowniki ( i inne rzeczy) mam ustawic w make menuconfig jako moduly. Moze ktos mi napisze po krotce co jak poustawiac dla jadra 2.6 ? Z gory bylbym bardzo wdzieczny! Aha czy po kompilacji kernela bede musial jeszcze instalowac jakies stery do Alsa? Czy po skompilowaniu bede mial tak jak to jest przy standardowym jadrze w fedorze core 3 sterowniki pod ATI? Z gory dzieki za pomoc. Mam nadzieje ze nie palnalem jakiejs wielkiej gafy w moim pytaniu ( coz poczatki bywaja trudne,ale od czegos trzeba zaczac ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 ( coz poczatki bywaja trudne,ale od czegos trzeba zaczac ) Najlepiej zacząć od strony http://www.wszystko.tk/ Mam nadzieje ze nie palnalem jakiejs wielkiej gafy w moim pytaniu Przykro mi to mówić, ale... trudno o większą gafę niż ta, którą popełnłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marre Napisano Kwiecień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Dzieki za pomoc! Na goglach wszystko jest ale przewaznie stare ... Moze ktos by wreszcie zrobil jakis porzadny opis co i jak to by sie takie pytania nie pojawialy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Jezeli masz FC to moje zdanie jest takie. Wieksze szkody ci przyniesie kompilacja reczna niz pozytku i bylo to wiele razy na tym forum.Fedora nie lubi ani zrodel anie recznej kompilacji.A jezeli tak bardzo chcesz to sciagnij zrodla do fc np.src.rpm i wtedy kompiluj a jezeli nie musisz to zaaktualizuj sobie jajko YUM-em i po klopocie. Przepraszam ze odbieglem od tematu troche ale przekonalem sie na wlasnej skorze.Daj spokuj z kompilacja przynajmniej w FC. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marre Napisano Kwiecień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Dzieki:) Chyba tak tez zrobie, a moze mandrake;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi